Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Huawei P30 serie lekt uit: indrukwekkende camera’s en heel veel RAM

De Huawei P20 (Pro) wist vorig jaar flink wat succes te boeken. Geheel logisch wanneer je bedenkt dat de twee vlaggenschepen gewoon echt goed waren. Maar nu de release van de P30 en P30 Pro steeds dichterbij komt, lijkt er meer te lekken over de smartphones. Sterker nog: een nieuw verslag legt de twee nieuwe Huawei smartphones bijna helemaal bloot. 

Huawei P30 serie lekt uit

Door een verslag van een Chinese website hebben we flink wat inzicht gekregen in de nieuwe Huawei P30 serie. De opvolger van de succesvolle P20 en P20 Pro verschijnt, naar verwachting, in maart dit jaar. Vanwege de gelekte informatie komen we heel wat te weten over de nieuwe toestellen van Huawei. Zo komt er informatie vrij over de displays, de camera’s en zien we een flinke upgrade op het gebied van werkgeheugen. Hou wel in de gaten: niets is officieel, dus neem het hier en daar wel met een klein korreltje zout.

Net zoals de P20 Pro, zal de P30 Pro ook voorzien zijn van een OLED display. Echter neemt de nieuwe smartphone van Huawei de gebogen hoeken van de Mate 20 Pro over. In tegentelling tot de P20 is het display dus niet vlak. Je zou het zonder twijfel een verbetering kunnen noemen, zeker wanneer je bedenkt dat het toestel een 6.5-inch scherm krijgt. Hiermee zet het zichzelf, qua grootte, gelijk aan het scherm van de iPhone XS Max. Dit geldt overigens niet voor de normale Huawei P30, welke over een 6.1-inch OLED scherm beschikt. Uiteraard worden de hoeken hierbij wel gewoon recht. Qua grootte zal de P30 Pro even groot worden als de Mate 20 Pro en kent de P30 een grootte die gelijk staat aan de P20.

Huawei P30 Pro toestel
Wanneer we beide toestellen omdraaien zullen we, volgens de geruchten, indrukwekkende camerasystemen ontdekken. Zo zal de Huawei P30 voorzien worden van het zelfde, hoogstaande, camerasysteem als de Mate 20 Pro. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn, dan krijgen we te maken met een 40 megapixel camera, in combinatie met een 20 megapixel sensor en een derde telefoto lens van 8 megapixel. Een dual-tone LED flash en laser autofocus staan daarbij ook op het lijstje.
Hoeveel camera’s de P30 Pro gaat dragen wordt door het verslag niet duidelijk. De suggestie is overigens wel dat het toestel het met 4 camera’s gaat doen, maar niets is zeker op dat gebied.

Heel veel meer RAM geheugen

De grootste verbetering rondom de Huawei P30 en P30 Pro zit hem misschien wel in het werkgeheugen. Beide smartphones zullen voorzien worden van Huawei’s eigen Kirin 980 chipset, welke gebouwd is op de 7-nanometer processor. Hierdoor is het toestel, op dat gebied, net iets langzamer dan smartphones met de Snapdragon 855 en iPhones met de A12 Bionic chips. De processor zal overigens in de P30 gepaard gaan met 8GB aan RAM, waar dat bij de P30 Pro zo’n 12GB aan RAM is. Hoeveel opslagcapaciteit beide smartphones zullen dragen is op dit moment nog niet bekend.
Huawei P30 Pro toestel
De Huawei P30 en P30 Pro zullen in maart dit jaar, naar verwachting, het daglicht zien. Net zoals de P20 line-up dat vorig jaar ook deed. De producent onthulde die serie tijdens MWC 2018 en we verwachten stiekem dat het dit jaar hetzelfde doet met de P30 serie. Hou alleen wel in het achterhoofd dat dit alles behalve bevestigd is. We moeten het allemaal dus wel met een kleine korrel zout nemen.
Reageer op artikel:
Huawei P30 serie lekt uit: indrukwekkende camera’s en heel veel RAM
Sluiten