Huawei P40 onthulling toch niet in Parijs: maar waar dan wel?

De Huawei P40 onthulling verloopt anders dan we in eerste instantie dachten. Het Chinese tech-bedrijf meldt op het Chinese Weibo dat de vlaggenschipserie op 26 maart 2020 niet tijdens een evenement in Parijs onthuld gaat worden. Maar waar dan wel?

In de meest recente update over de onthulling komt naar buiten dat Huawei kiest voor een online onthulling. Het wordt niet benoemd, maar kans is groot dat dit te maken heeft met het coronavirus. De online onthulling vindt overigens nog wel op dezelfde dag plaats.

Huawei P40 krijgt online onthulling

Huawei maakte een aantal weken geleden bekend dat de nieuwe P40-serie eraan komt. Dit jaar zou de smartphone, die voornamelijk op de camera gericht is, in Parijs onthuld worden. De voorganger van de Huawei P40, de P30 (Pro), werd daar vorig jaar ook al onthuld. Toch lijkt het coronavirus roet in het eten te gooien en moeten we genoegen nemen met een online evenement in 2020.

Het lijkt er voor nu op dat alleen dat manier waarop de Huawei P40 onthult wordt verandert. De oorspronkelijke datum, 26 maart 2020, wordt nog wel aangehouden.

Geruchten en leaks

In de video hierboven is al iets van de telefoon te zien, maar dat zegt in principe niet heel veel. Het enige wat je eruit op zou kunnen maken is dat de Huawei P40 voorzien is van een verhoogd camerasysteem. Maar de tech-wereld zou zichzelf niet zijn als de wandelgangen niet helemaal volgestroomd zouden zijn met geruchten over de nieuwe smartphone. Daardoor hebben we al een beetje een beeld van de Huawei P40 gekregen.

Zo verwachten we bijvoorbeeld een camerasysteem dat de mogelijkheid heeft om tot 10 keer optisch te zoomen. Ook lekte het ontwerp vorige week ook uit dankzij een hands-on, al vragen we nog steeds af in hoeverre dat ontwerp ook echt gehanteerd gaat worden. Daar lees je hier meer over.

Maar hoe je het ook went of keert: de nieuwe Huawei P40 kent dit jaar een online onthulling. Een manier van onthullen dat zeker niet nieuw is voor het bedrijf uit China. Zo werden vorige maande de Huawei Mate XS en de Matebook laptops ook al online aangekondigd.

Reageer op artikel:
Huawei P40 onthulling toch niet in Parijs: maar waar dan wel?
Sluiten