‘Huawei P40 Pro krijgt 5 camera’s en een keramische body’

Er zijn nieuwe renders gelekt van de Huawei P40 Pro. Daardoor krijgen we nu alvast een glimp van het design van het aankomende toestel. Zoals het er nu naar uitziet krijgt de smartphone maar liefst vijf camera’s en een keramische body. Huawei heeft uiteraard niet gereageerd op de gelekte informatie.

Daarnaast lijkt het erop dat de telefoon zowel aan de voor- als achterkant een glas krijgt, die naar de zijkanten afbuigt. Datzelfde zien we op eerdere vlaggenschepen van de Chinese fabrikant gebeuren. Eerder waren er al afbeeldingen gelekt waarop dat goed te zien is.

Huawei P40 Pro krijgt grote cameramodule

Het meest opvallende designelement van de gelekte renders is ongetwijfeld de gigantische cameramodule die we achterop aantreffen. De module huisvest maar liefst vijf cameralenzen. Eén daarvan wordt een telelens. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat de Huawei P40 Pro straks een zoombereik heeft van 18 tot 240 millimeter en een diafragma van van f/1.8 tot f/4.0. Waarschijnlijk is het toestel straks in staat om tot dertien keer in te zoomen. Wellicht moet Huawei daar wat softwaretrucjes voor uithalen.

Renders van Huawei P40 Pro. (Afbeelding: Evleaks)

Voorop treffen we een vullend scherm aan, zonder inkeping aan de bovenkant. In plaats daarvan zit links bovenin een brede uitsnede waar twee frontcamera’s aanwezig zijn, net zoals op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10-serie. De knoppen voor het in- en uitschakelen en het volumebeheer zitten aan de rechterkant. Onderop zit zowel een usb-c-poort als een enkele speaker; de koptelefoon schittert hier in afwezigheid.

Aankondiging in maart?

De laatste twee toestellen uit de P-serie werden in maart in Parijs gepresenteerd. Dat betekent dat een officiële aankondiging niet lang meer op zich laat wachten, op voorwaarde natuurlijk dat Huawei dit jaar hetzelfde van pan is. Waarschijnlijk wordt ook dit toestel dan wederom zonder Google-diensten en -applicaties gelanceerd. Dat was destijds ook zo met de Mate 30 Pro. Of het toestel dan naar Nederland komt, is op moment van schrijven nog onzeker.

Evleaks

Reageer op artikel:
‘Huawei P40 Pro krijgt 5 camera’s en een keramische body’
Sluiten