Zo komt de Huawei P40 (Pro) er waarschijnlijk uit te zien

De Huawei P40 (Pro) komt officieel in maart 2020 naar Europa toe, dit werd deze week bekendgemaakt. En daarom is het best interessant om eens een kijkje te nemen naar het ontwerp van de smartphone. OnLeaks en 91Mobiles heeft renders gepubliceerd waardoor we een eerste blik kunnen werpen op de toestellen.

Op basis van cad-bestanden krijgt OnLeaks het vaak voor elkaar om vrij accurate renders van aankomende smartphones te maken. Dit heeft hij op deze wijze ook gedaan voor de Huawei P40 (Pro) en het resultaat ervan is gedeeld met website 91Mobiles. Daarin kunnen we zien dat het aankomende vlaggenschip van Huawei, zoals bijna iedere telefoon op dit moment, gepaard gaat met een uiterst aanwezig camerasysteem.

Huawei P40: een eerste blik

De Huawei P40 (Pro) komt naar Europa en doet dat, misschien wel, in deze vorm. De renders laten zien dat de smartphones voorzien zijn van een imposant camerasysteem, zoals we dat ook op de renders van de Samsung Galaxy S11 zagen. Het gaat om een rechthoekig systeem dat verticaal aan de linkerachterkant van de smartphone geplaatst is. Voor de renders is gekozen voor een zwarte kleurenvariant van het toestel en een zwarte achtergond, waardoor het systeem niet zo zeer opvalt. Maar we weten inmiddels wel beter met dit soort systemen.

Er lijkt een metalen afwerking te zijn gebruikt voor het frame en het display is voorzien van een flinke curve. Aan de onderkant vinden we een simkaart slot, een USB-C poort en een speaker. Aan de zijkant vinden we de power-knop en de volume-knoppen. Het enige wat we nog niet tegenkomen op het toestel is een 3.5mm koptelefoonaansluiting.

De specificaties

91Mobiles en OnLeaks weten naast het ontwerp van het toestel ook wat specificaties op te maken uit de ontwerpen. Zo is bijvoorbeeld duidelijk dat de Huawei P40 beschikt over een 6.1-inch of 6.2-inch display. De P40 Pro is mogelijk voorzien van een 6.5-inch of 6.7-inch display. De P40 krijgt naar alle waarschijnlijk een plat scherm, terwijl dat van de Huawei P40 Pro een gebogen scherm krijgt.

Op basis van eerdere geruchten kunnen we melden dat de P40 Pro voorzien is van een flinke batterij. Deze zou beschikken over 5500mAh, inclusief de ondersteuning voor snelladen met 50W. Ook de Kirin 990 processor en een 5G modem zouden naar verluidt in het toestel zitten.

Beide toestellen komen naar Europa met Android 10, alleen zullen Google-diensten als de Play Store ontbreken. In plaats daarvan staan de Huawei Mobile Services op de vlaggenschepen.

Reageer op artikel:
Zo komt de Huawei P40 (Pro) er waarschijnlijk uit te zien
Sluiten