Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 18 december 2019

Huawei P40 komt zonder Google naar Europa (en dit is wanneer)

De Huawei P40 komt volgend jaar naar Europa toe, zo maakt CEO Richard Yu bekend tijdens een interview met FrAndroid. Het vlaggenschip zal in maart 2020 aangekondigd worden, maar verschijnt wel zonder Google-diensten.

Tijdens een interview met Franse website FrAndroid heeft Huawei CEO Richard Yu de komst van het nieuwe vlaggenschip aangekondigd. Nadat de Mate 30 (Pro) de Europese boot miste, komt de nieuwe variant van de P-serie wel onze kant op. Daarbij liet de CEO ook weten dat we ook de opvouwbare Huawei Mate Xs kunnen verwachten in Europa.

Huawei P40 zonder Google-diensten naar Europa

Wat Huawei tegenhield bij de Mate 30 (Pro), zal het bedrijf niet tegenhouden bij de P40 (Pro?). Het nieuwe vlaggenschip, dat in maart 2020 gepresenteerd wordt in Parijs, zal zonder Google uitgebracht worden. Uiteraard heeft dat alles te maken met de Amerikaanse handelsban, waardoor een samenwerking met Google zo goed als onmogelijk geworden is. Het toestel is volgens Richard Yu wel voorzien van Android 10, maar zal niet beschikken over de diensten van het bedrijf. Dit betekent voornamelijk dat de Google Play Store niet op het toestel staat, waardoor het downloaden van applicaties lastiger wordt voor de consument. Althans, de applicatie die wij kennen dan.

De aankomende smartphone van Huawei is wel voorzien van Huawei Mobile Services (HMS), wat het eigen pakket van services is. In dit pakket van diensten en applicaties zit ook een eigen app store, waar gebruikers hun applicaties kunnen downloaden. Volgens Huawei zelf is dit een uitstekend alternatief op de diensten van Google.

Huawei P30 Pro beste smartphones
Afbeelding: Huawei (Afbeelding: Huawei)

Opvouwbare smartphone ook onze kant op

De opvouwbare smartphone van Huawei, de Mate X, heeft het daglicht in Europa nog niet gevonden. Echter zal de vernieuwde versie van het toestel wel getoond gaan worden tijdens het Mobile World Congress, zo maakt het bedrijf vandaag ook bekend. In China is de Mate X in oktober dit jaar al getoond.

De Huawei Mate Xs heeft, in tegenstelling tot zijn voorganger, een vernieuwd scharnier. Daarbij is ook het flexibele display verbeterd en is de processor krachtiger dan bij de Huawei Mate X. Of beide toestellen ook echt in Nederland te verkrijgen zullen zijn weten we nog niet.

Reageer op artikel:
Huawei P40 komt zonder Google naar Europa (en dit is wanneer)
Sluiten