Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 14 dec 2021

Huawei gaat vlaggenschip opvouwen: de toekomst voor smartphones?

Opvouwbare smartphones worden steeds normaler. We kennen natuurlijk de versies van Samsung, maar nu komt ook Huawei met een opvouwbaar vlaggenschip.

Huawei is een van de grootste smartphonemakers in de wereld. Het merk kent in het westen echter een grote dip sinds de boycot in de Verenigde Staten. Hierdoor kan het geen Android meer gebruiken als besturingssysteem en mis je ook een aantal grote apps. Daarnaast mogen er ook geen chips van Amerikaanse bedrijven in de toestellen zitten. Toch wil het merk niet opgeven om voet aan de grond te krijgen. Nu komt het met een opvouwbaar vlaggenschip.

De Huawei P50 Pocket komt eraan

Huawei heeft vandaag de P50 Pocket aangekondigd via de Chinese communicatiedienst Weibo, meldt Pandaily. Het wil de smartphone op 23 december onthullen tijdens een event. Hoewel het Chinese merk niets zegt over een opvouwbaar model, is het een publiek geheim dat deze er komt. Natuurlijk zijn er verschillende opvouwbare modellen die weer anders vouwen. Bij deze kun je dat verticaal doen, iets wat je wellicht herkent van de Samsung Galaxy Z Flip 3 en de Motorola Razr.

Maar niet alleen het uiterlijk is bijzonder. Huawei maakt voor zijn telefoon gebruik van Zhaoli technologie. Dat betekent dat de telefoon goedkoper worden en tegelijkertijd steviger dan andere opvouwbare telefoons. Er zou geen vouw te zien zijn op het scherm, wat bij andere merken wel het geval kan zijn.

Huawei zet alles op alles en wil smartphone met oprolbaar scherm

Nog even wachten

De afbeelding die Huawei op Weibo deelde laten de opties goud en wit zien. Daarnaast is het ook mogelijk dat de kleuren zwart en roze worden toegevoegd, blijkt uit een eerder gelekte afbeelding. Wat ook meteen opvalt zijn de twee bijzondere plaatsen voor de camera’s aan de achterkant, waarmee het lijkt op de gewone P50.

Huawei P50 Pro
De Huawei P50 Pro (Afbeelding: Waqar Kahn)

We moeten dus nog iets meer dan een week wachten om te zien wat Huawei te bieden heeft. Het is overigens niet het enige product dat de Chinese elektronicafabrikant wil presenteren. Zo komt het naar alle waarschijnlijkheid ook met een nieuwe smartwatch en mogelijk een nieuwe ar-bril.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei gaat vlaggenschip opvouwen: de toekomst voor smartphones?
Sluiten