Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 8 mei 2018

‘Huawei werkt aan mysterieuze gaming smartwatch’

De laatste tijd lijkt de mobiele wereld zich extra te focussen op games en er zijn al een paar speciale gaming smartphones op de markt verschenen van onder andere Razer en onlangs van Xiaomi. Deze trend lijkt zich verder uit te breiden naar de wearable markt. Huawei lijkt in ieder geval bezig te zijn met een gaming smartwatch, als we kijken naar één van zijn pas opgedoken patenten.

Huawei al jaren bezig met gaming smartwatch

Het patent van de gaming smartwatch dook ruim een week geleden op, hoewel het al in december vorig jaar was ingediend. Huawei lijkt ook al veel langer met de wearable bezig te zijn en dit laatste patent zou de opvolger zijn van weet eerdere uit 2015 en 2016. De smartphonemaker lijkt dus al een tijdje bezig te zijn met een speciale smartwatch om zijn andere wearables op te volgen. Het jaar dat Huawei met de patenten begon, kwam het bedrijf ook toevallig met zijn eerste wearable: de Huawei Watch.

Huawei gaming smartwatch patent

Interacteren met de smartwatch band

Op tekeningen van het patent is te zien hoe je kunt interacteren met de band van de wearable. Deze is blijkbaar uitgerust met allerlei sensoren. Te zien is hoe de wearable in twee handen wordt vastgehouden als een soort game console, waarbij de rechterkant van de band de zogenaamde pijltjestoetsen heeft. Aan de linkerkant zou je dingen kunnen doen zoals schieten.

Je zou echter ook kunnen spelen met de smartwatch om je pols. Huawei demonstreert hoe een race spelletje wordt gespeeld, terwijl de wearable gedragen wordt. Met de duim en wijsvinger van één hand kun je dan met de band interacteren om te sturen en bijvoorbeeld gas te geven

Huawei gaming smartwatch

Ook voor selfies en tekstverwerking

Het slimme horloge is volgens het patent niet alleen voor gamen bedoelt, maar je zou er ook selfies mee kunnen maken. Daarnaast zou je er ook mee kunnen typen, waarbij de band zelfs als een soort toetsenbord dient. Verder is ook te zien hoe iemand tekst selecteert. Het is de vraag of zo’n klein dingetje wel handig is om als tekstverwerker te gebruiken. Spelletjes zouden waarschijnlijk nog net wel lukken, hoewel je ook gewoon je smartphone erbij zou kunnen pakken.

Zoals gezegd is ook Xiaomi onlangs bezig geweest met games en heeft de smartphonemaker zijn eigen gaming smartphone onthuld. Het toestel komt onder andere met een display met de indrukwekkende verversingssnelheid van 120 Hz.

Bron: LetsGoDigital

PhoneArena

Reageer op artikel:
‘Huawei werkt aan mysterieuze gaming smartwatch’
Sluiten