Mark Hofman
Mark Hofman Tech 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Huawei onthult indrukwekkende plannen voor foldable smartphones

Tijdens CES 2019 introduceerde Huawei hun eerste opvouwbare smartphone: de Mate X. Het toestel, wat voornamelijk qua design indrukwekkend is, is in alle opzichten uniek te noemen. Echter is dit rond 2021 niet meer het geval. In een interview met Huawei CEO Richard Yu de toekomstplannen voor opvouwbare smartphones bekend gemaakt. De Chinese producent gaat er helemaal voor!

Foldable smartphones: Huawei onthult plannen!

Huawei gaat hoog in zetten op opvouwbare smartphones. Dat heeft CEO Richard Yu in een interview met GSMArena bekend gemaakt. Tijdens CES 2019, begin dit jaar, onthulde de producent hun eerste foldable: de Huawei Mate X. Het toestel ziet er, zeker in tegenstelling tot de Galaxy Fold, strak uit. Echter gaat dit wel gepaard met een uiterst hoog prijskaartje: €2299. Eerlijk is eerlijk: het is een prachtig toestel, maar de prijs kan met al het gemak van de wereld nog omlaag. Zeker nu we weten hoe Huawei de toekomst zit van opvouwbare displays en foldable smartphones.

In het interview heet CEO Richard Yu laten weten dat dit ook zeker gaat gebeuren. De smartphones zouden binnen twee jaar tijd “niet meer moeten kosten dan normale smartphones”. Dit resulteert niet alleen in een betere deal voor de consument, maar ook in meer opvouwbare smartphones. Sterker nog: volgens de CEO moet rond 2021 de helft van de vlaggenschepen beschikken over een foldable display. Een van deze vlaggenschepen moet compacter worden dan zowel de Huawei Mate X als de P30 Pro. Kortom: er zijn genoeg stappen te zetten voor de producent.

Huawei Mate X

Echter zijn het stappen waar Huawei zich pas in de toekomst op gaat richten. Volgens de CEO gaat alle focus op dit moment uit naar de Mate X, welke in juni van dit jaar op de markt verschijnt. Het toestel is, in tegenstelling tot de toekomstige smartphones, nog wel voorzien van een hoog prijskaartje. Logisch gezien het feit dat de gehele technologie nog in de kinderschoenen staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GSMArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei onthult indrukwekkende plannen voor foldable smartphones
Sluiten