Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 mei 2019

Huawei’s eerste smartphone met popup camera is een feit!

Waar de popup camera een tijd geleden uit het beeld van de markt verdween, is het anno 2019 weer helemaal terug. OPPO probeerde het al eerder met de Find X en Samsung haakt aan met de A80. Een lijstje dat op dit moment wordt aangevuld door het eerste Huawei toestel met de technologie. Maak kennis met de nieuwe Huawei P Smart Z.

Huawei’s eerste popup smartphone is een feit

De geruchten gingen al een tijdje rond, maar het is nu eindelijk bevestigd: Huawei gaat aan de haal met de popup camera. Nadat merken als Vivo, Oppo, Samsung en Energizer er al mee aan de haal gingen, haakt Huawei ook eindelijk aan. De Chinese techgigant komt met de gloednieuwe Huawei P Smart Z en introduceert een bijzonder design voor de midrange consument in Europa. Waar andere producenten eerder aan de haal gingen met hele achterkanten die omhoog schuiven of draaiende camerasystemen, is de P Smart Z voorzien van een blokje aan de bovenkant.

Huawei P Smart Z popup camera

En dat is een design dat we eerder hebben gezien. Althans, in gelekte afbeeldingen dan. De laatste tijd zijn er bijzonder veel foto’s en renders van de nieuwe OnePlus 7 gelekt op het internet die exact hetzelfde mechanisme tonen. Waar dat systeem op dit moment nog alles behalve officieel is (het vlaggenschip wordt op 14 mei gepresenteerd), is het mechanisme van de P Smart Z wel definitief. De producent heeft aangekondigd dat de camera er niet alleen goed uitziet, maar ook wel degelijk bestand is tegen het een en ander. Zo is deze meer dan 100.000 keer in en uit geklapt zonder problemen en kan het zo’n 12kg aan druk aan.

Waar dit uiteraard goed klinkt zijn er nog wel wat vraagtekens over de werking van de popup camera. Volgens Huawei duurt het slechts een seconde voordat de camera uit de smartphone komt. Dat klinkt misschien als iets positiefs, maar het duur een seconde voordat de camera uit de smartphone komt. Ondanks het feit dat dit snel oogt, lijkt het nog best langzaam op papier. Of dit meevalt of tegenvalt kunnen we uiteraard op dit moment niet zeggen. Hiervoor zouden we eerst met het toestel aan de slag moeten gaan.

Huawei P Smart Z

Uiteraard bestaat het toestel niet alleen uit een pop-camera. De Huawei P Smart Z heeft naast de gimmick ook veel meer te bieden. Het toestel is voorzien van een Kirin 710F chipset dat ondersteund wordt door 4GB aan RAM geheugen. Er zit 64GB aan interne opslag op het toestel, maar dat is wel uit te breiden met een microSD kaart. Op de achterkant van P Smart Z vinden we een dual-camerasysteem dat bestaat uit een 2 megapixel sensor en een 16 megapixel main camera.

Huawei P Smart Z popup camera

Er zit een traditionele vingerafdrukscanner op het toestel dat voorzien is van een 3.5mm headphone jack (blijft leuk!). De Huawei P Smart Z is nog niet voorzien van een releasedatum, maar wel van een prijs. Het toestel kost zo’n €280 en komt in de kleuren Midnight Black, Sapphire Blue en Emerald Green.

Meer van Huawei?

Huawei timmert hard aan de weg, net als wij van WANT. Sinds begin dit jaar hebben we een eigen podcast genaamd WantKast. Hierin bespreken we het grootste technieuws van de afgelopen week. Daar kan Huawei uiteraard niet bij ontbreken.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Huawei’s eerste smartphone met popup camera is een feit!
Sluiten