Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 29/10/2018

Huawei haalt uit naar Apple en Samsung met Mate 20(Pro) release

Afgelopen weekend begon Huawei met het verschepen van de nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro. Om dit op zo’n Huawei mogelijke manier te doen, haalde het uit naar Apple en Samsung. Het bedrijf zag de twee concurrentie voorzien worden van een dikke boete en haakte daar, via een tweet, prachtig op in. 

Huawei haalt uit

Vorige week kregen Apple en Samsung van de Italiaanse AGCM, een soort consumentenbond, een dikke boete opgelegd. Na onderzoek is gebleken dat de twee producenten bewust oudere toestellen trager maken, om de verkoop op hun nieuwe toestellen te bevorderen. Dit kan volgens de bond niet en kwam met een flink bedrag aanzetten voor beide partijen. Iets waar Huawei bijzonder goed gebruik van maakt. Het bedrijf lanceerde afgelopen weekend de verscheping van hun nieuwe Mate 20 en Mate 20 Pro. Om de concurrentiestrijd hoog te houden, kwam het met een sneer naar Apple en Samsung.

Op Twitter plaatste het officiële UK account van Huawei Mobile een foto van de nieuwe Mate 20 Pro. Deze werd ondersteund door de tekst: ‘We zouden nooit onze telefoon vertragen om een upgrade te forceren. We zijn trots dat onze nieuwe Huawei Mate 20 Pro #BornFastStaysFast is, net als elke andere telefoon in ons assortiment. #NeverSlowDown.’ Een prachtige move als je het ons vraagt.

Heerlijke concurrentiestrijd

De tweet van Huawei is onderdeel van een prachtig spelletje wat producenten al tijden met elkaar spelen. Het is al jaren een strategie om je concurrenten zo grappig en leuk mogelijk aan te pakken. Iets wat Huawei eerder dit jaar al deed tegenover Apple. Tijdens de lancering van de iPhone XS Max stonden er, zoal gewoonlijk, weer grote rijen mensen voor de Apple Stores. De Chinese gigant vondt het een prachtig idee om de mensen in die rij te voorzien van een powerbank. Uiteraard wel met het bericht: ‘Hier is een powerbank. Je gaat hem nodig hebben. Groetjes, Huawei.’

Maar Huawei is niet de enige op dit gebied. Met de komst van Social Media is de strijd iets makkelijker geworden en maken bedrijven er optimaal gebruik van. Zo zet Google geregeld Apple voor lul en doet ook Samsung hier aan mee. Terwijl Samsung eerder deze maand Google nog pakte met de komst van Google Pixel 3 XL. Het is een heerlijke concurrentiestrijd waar we de komende jaren nog heel veel meer van willen zien.

Huawei haalt uit naar Apple en Samsung

Benieuwd wat wij van de  Mate 20 Pro vinden? Check dan onze preview van het toestel!

Reageer op artikel:
Huawei haalt uit naar Apple en Samsung met Mate 20(Pro) release
Sluiten