Huawei presenteert Watch: stijlvol, slim horloge met Android Wear

Het Chinese Huawei onthulde vlak vóór het Mobile World Congress al een smartphone, twee phablets en een slimme armband. We dachten dat dat het wel zo’n beetje was, maar vandaag werd er ook nog een smartwatch van het merk gepresenteerd: de Huawei Watch.

Het horloge draait op Android Wear en heeft een rond OLED-scherm van 400×400 pixels. De Watch werkt via Bluetooth Low Energy samen met Android-telefoons. Aan boord heeft het horloge een 1,2GHz-processor, 4GB opslagcapaciteit, 512MB werkgeheugen, een hartslag- en een bewegingssensor.

De bezel heeft een diameter van 42 millimeter, waardoor het formaat van de Watch vrij bescheiden is. Vergeleken met een normaal horloge is hij behoorlijk groot, maar vergeleken met veel andere slimme watches ziet hij er wat minder lomp uit. Veel smartwatches lijken vooral gericht op mannen, alleen al dankzij het forse formaat, maar Huawei probeert met de Watch ook vrouwen van een slim horloge te voorzien.

De Watch verschijnt in drie kleuren: goud, zilver en zwart. Bij launch zijn er verschillende bandjes beschikbaar met variërende diktes en designs. Het horloge zelf biedt keuze uit veertig gesimuleerde wijzerplaten, van stoer tot elegant.

Het uitgangspunt van Huawei is duidelijk om een slim horloge te maken dat zo veel mogelijk op een klassiek exemplaar lijkt. Geen slechte keuze, want het lijkt één van de mooiste smartwatches die we tot nu toe zagen. De Watch wordt waarschijnlijk medio juni uitgebracht; een prijs voor het horloge is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Huawei presenteert Watch: stijlvol, slim horloge met Android Wear
Sluiten