Huawei dieper in de problemen: ‘Samsung stopt met leveren OLED schermen’

Sinds de Amerikaanse ban heeft Huawei het alles behalve makkelijk. De smartphones van het Chinese bedrijf hebben geen toegang meer tot de Google-diensten en moeten draaien op een aangepaste versie van Android. Maar de problemen stoppen daar niet. Sterker nog: ze lijken steeds groter te worden.

Samsung en LG stoppen namelijk met het leveren van premium-beeldschermen, dat is het nieuws wat Zuid-Koreaanse news outlet Chosun Biz naar buiten brengt. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan moet Huawei ook hiervoor een alternatief gaan vinden.

Samsung en LG leveren geen beeldschermen aan Huawei

Volgens een belangrijke bron binnen de industrie stoppen Samsung en LG vanaf 15 september met het leveren van beeldschermen. Naast deze twee partijen heeft Huawei ook een deal met het Chinese bedrijf BOE, dat vanaf die datum dus de volledige productie over moet nemen. Gezien het feit dat de kans klein is dat dit lukt, moet er dus gekeken worden naar een alternatief. En dat alternatief is niet zomaar gevonden. Vanwege de Amerikaanse ban zal Huawei voornamelijk in eigen land moeten kijken naar de mogelijkheden. Denk hierbij aan bedrijven als Visionox, Tianma en CSOT. Volgens de Zuid-Koreaanse outlet zijn dat ook de opties die Huawei bekijkt op dit moment.

In de afgelopen 18 maanden heeft Huawei de ene na de andere klap gekregen. De smartphones van het Chinese bedrijf waren immens populair en behoorde tot de top van de markt. Sinds de Amerikaanse ban is dat sterk verminderd. Het heeft niet alleen te maken met het verliezen van de Google Mobile Services, maar ook door de ontbrekende handel met andere bedrijven. Zo worden onderdelen voor de chipsets niet meer geleverd door verschillende derde partijen en kan Huawei geen gebruik maken van de diensten van chipmaker TSMC.

Huawei P30 Pro New Edition
Achterkant van de smartphone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Meer dan beeldschermen

Het wordt ontzettend lastig voor Huawei om aan cruciale componenten te komen. Niet alleen beeldschermen worden een probleem, maar ook bepaalde touch controller chips worden schaars. Al zijn deze twee onderdelen niet de enige dreiging. Naast het feit dat Samsung waarschijnlijk stopt met leveren, wil het Zuid-Koreaanse bedrijf ook niet meer handelen met Huawei. Datzelfde geldt voor het bedrijf SF Hynix dat, net als Samsung, RAM en opslagcapaciteit van het bedrijf gaat weren. Hierdoor verliest Huawei dus niet alleen componenten voor zijn eigen smartphones, maar kan het bepaalde componenten niet meer leveren voor andere toestellen.

De Amerikaanse ban lijkt steeds meer zijn tol te eisen van Huawei en het is maar de vraag hoe het bedrijf boven water kan blijven. Meer weten over deze hele ban, check dan zeker even dit artikel.

Reageer op artikel:
Huawei dieper in de problemen: ‘Samsung stopt met leveren OLED schermen’
Sluiten