Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 05/03/2019

Gelekt patent toont mysterieuze slider smartphone Huawei

Steeds meer merken nemen afscheid van de notch middels een slider. Oftewel, een achterkant met camera die je omhoog kunt schuiven. Denk bijvoorbeeld aan de Xiaomi Mi Mix 3 en de Honor Magic 2. De volgende in dat rijtje? Huawei!

Huawei Slider smartphone

Althans, als we gelekte patenten moeten geloven. De Chinese fabrikant heeft een patent aangevraagd voor een eigen slider smartphone. Patenten zijn lang niet altijd een garantie voor de toekomst, zelfs nu dit bevestigt dat Huawei de technologie op zijn minst aan het verkennen is. Neem dit soort nieuws dus altijd met een gezonde korrel zout.

Het merk kan immers altijd alsnog besluiten om de technologie niet in een consumentenproduct te verwerken. Maar goed, terug naar het patent. Daarin staan namelijk twee renders die het onaangekondigde toestel al tonen.

Huawei Slider smartphone Huawei Slider smartphone

We zien zeer dunne schermranden, zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant. Enkel aan de onderkant wordt er plaats gemaakt voor een iets dikkere kin. Dat lijkt erop te wijzen dat het hier niet om een premium flagship gaat.

Het slider design verbergt twee selfiecamera’s, gecombineerd met een LED-flash. Aan de achterkant zit een vergelijkbare setup, al focust dit patent vooral op het slider-mechanisme. De kans is dus groot dat Huawei, als dit toestel ooit in productie gaat, voor een andere camera setup kiest.

Aan de achterkant is opvallend genoeg geen vingerafdrukscanner te zien. Die zit waarschijnlijk onder het scherm, aan de voorkant dus. Een alternatieve oplossing, zoals te zien bij de Galaxy S10e, is een vingerafdrukscanner aan de zijkant.

Voorlopig hoef je nog niet op een Huawei smartphone te rekenen met een slider, maar als het merk besluit er een uit te brengen, dan ziet hij er dus waarschijnlijk zo uit. De kans is groot dat het toestel dan ondergebracht wordt in de goedkopere Huawei P Smart-serie of de Huawei Y-serie. De aankomende flagships van het merk zijn immers al gelekt, zonder slider.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Gelekt patent toont mysterieuze slider smartphone Huawei
Sluiten