Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 15 jun 2019

Huawei gebruikers klagen over reclame op vergrendelscherm

Het zal je vast niet ontgaan zijn Huawei momenteel in een lastig positie zit. De Amerikaanse regering heeft het bedrijf een flink aantal restricties opgelegd en hierdoor zullen ze voorlopig flink wat inkomsten mislopen. Het lijkt er nu echter op dat ze deze op een slinkse wijze proberen terug te verdienen.

Huawei: ongewenste reclame op het vergrendelscherm

Ondanks de explosieve groei van het bedrijf begin dit jaar heeft Huawei het al een tijdje moeilijk. Het bedrijf ligt namelijk in conflict met de Verenigde Staten mag daardoor slechts beperkt zaken doen met het land.

Het lijkt er nu op dat ze daarom maar een andere manier hebben gezocht om bij te kunnen verdienen. Meerdere Huawei gebruikers hebben namelijk ongewenste reclame op hun toestel zien verschijnen. Het gaat hier om een advertentie voor Booking.com die op het vergrendelscherm te zien is:

Er zijn inmiddels al klachten gekomen vanuit Ierland, Noorwegen, Duitsland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er ook in Nederland dergelijke advertenties gespot. Het spreekt voor zich dat gebruikers hier niet zo blij mee zijn. Ze kopen immers een prijzig toestel en zitten dan niet te wachten op reclame.

De toestellen waarop deze reclame opdook zijn onder andere de Huawei P20, P20 Pro, P20 Lite P30 en P30 Pro. Ook enkele modellen van Honor hebben de advertentie getoond.

Huawei zelf heeft hierop nog geen officiële reactie gegeven. Een Duits Twitter-account van het bedrijf heeft echter gereageerd met de reactie dat het aan de magazine feature ligt en dat ”gebruikers deze functie gewoon weer kunnen uitschakelen”.

Advertenties uitzetten

Het blijkt inderdaad vrij makkelijk te zijn om de advertenties weer weg te halen. Dit omdat ze enkel getoond worden bij gebruikers die een zogeheten ‘magazine’ achtergrond hebben gekozen. Deze zorgt ervoor dat gebruikers allerlei landschapsfoto’s op het vergrendelscherm te zien krijgen. Huawei heeft er onlangs blijkbaar voor gekozen om hier ook reclame in te gaan verwerken. Als je echter voor een eigen achtergrondafbeelding kiest dan zal je hier geen last meer van hebben.

Meer recente artikelen omtrent Huawei lees je in het overzicht.

Reageer op artikel:
Huawei gebruikers klagen over reclame op vergrendelscherm
Sluiten