Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 6 juli 2018

Huawei werkt aan smartwatch met ingebouwde oordopjes

Vorige maand mochten we kennismaken met de Huawei Watch 2 2018. Huawei lijkt echter niet stil te zitten en de smartwatch koorts te pakken te hebben. In mei dook er al een patent op voor een gaming smartwatch en onlangs is er via LetsGoDigital weer een ander patent opgedoken, welke is goedgekeurd door de World Intellectual Property Organization. Dit laatste patent betreft een smartwatch, waarin je handig meteen ook twee oordopjes kunt opbergen.

Smartwatch verstopt oordopjes op verschillende manieren

Het klinkt als een briljant idee en lost meteen het probleem op dat je je oordopjes ergens in je zak of tas kwijt raakt. In het patent worden er verschillende manieren beschreven om de oordopjes op te slaan. Eén methode is door middel van een soort capsule die tussen het display en de band wordt geïmplementeerd. Door middel van een soort springveer-systeem kun je vervolgens je oordopjes uit de capsule krijgen. Op andere tekeningen is te zien hoe de oordopjes magnetisch verwerkt worden in de band zelf.

Huawei smartwatch ingebouwde oordopjes

Waterbestendige active noise cancelling oordopjes

De oordopjes zouden ook nog bestand zijn tegen water en een active noise cancelling feature hebben. Daarnaast zou het volgens het patent mogelijk zijn om het volume aan te passen en telefoontjes op te nemen zonder je pols te bewegen. Het klinkt zeker veelbelovend, maar we moeten niet vergeten dat het om een patent gaat en niet om een aankondiging. Het is heel goed mogelijk dat we inderdaad uiteindelijk zo’n smartwatch van Huawei zien verschijnen. Aan de andere kant is er ook een grote kans dat het patent weer ergens in een stoffige la verdwijnt met de rest van de ongeboren ideeën.

Huawei Watch 2 2018
Huawei Watch 2 2018

De gaming smartwatch zouden we overigens wel heel graag in de winkel willen zien liggen. Huawei zou er al jaren mee bezig zijn.

The Verge

Reageer op artikel:
Huawei werkt aan smartwatch met ingebouwde oordopjes
Sluiten