Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 dec 2018

StorySign: Huawei leert dove kinderen lezen met kunstmatige intelligentie

Huawei heeft een toffe nieuwe app voor Android uitgebracht: StorySign. De applicatie helpt dove kinderen met leren lezen. Tekst wordt automatisch met behulp van de camera op je smartphone omgezet in gebarentaal.

Huawei leert dove kinderen lezen met StorySign

Voor kinderen die doof zijn kan leren lezen een extra hoge drempel vormen. Ze hebben vaak immers niet de mogelijkheid om geschreven letters en woorden aan klanken te koppelen. Die kunnen ze immers niet horen.

Huawei wil met StorySign daarin te hulp schieten. Door tekst met behulp van kunstmatige intelligentie in gebarentaal om te zetten hoeven dove kinderen geen achterstand meer op te lopen.

Huawei Dove kinderen lezen storysign

Kinderen (of hun ouders) hoeven dus enkel een telefoon boven het voorleesboek te houden. Een avatar genaamd Star vertaalt de geschreven tekst dan vervolgens naar gebarentaal, opvallend snel.

Star is niet zomaar een stilstaand personage, maar een levendige avatar die door Aardman Animations tot leven is gebracht. De studio heeft de exacte gezichtsuitdrukkingen van gebarentolken in kaart gebracht, om zo echte gebarentolken digitaal te evenaren.

Huawei Dove kinderen lezen storysign

Je kunt van een kind niet verwachten dat hij of zij de telefoon kaarsrecht boven het boek houdt. De kunstmatige intelligentie van Huawei zorgt ervoor dat de tekst ook herkend kan worden vanuit minder optimale hoeken. Je hoeft overigens geen Huawei smartphone te hebben om StorySign te gebruiken. Lees hier meer over de bijzondere app.

Reageer op artikel:
StorySign: Huawei leert dove kinderen lezen met kunstmatige intelligentie
Sluiten