Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 04/01/2019

Huawei straft medewerkers voor pijnlijke iPhone blunder

Afgelopen maandag was het oud en nieuw: de perfecte dag voor bedrijven om de harten van de mensen te winnen. Een simpel berichtje op social media om je volgers een mooi 2019 te wensen helpt immers mee aan een goede representatie. Maar wanneer je als Huawei zijnde een tweet verstuurd vanaf een iPhone, en je volgers dat kunnen zien, is dat alles behalve positief. Een mening die Huawei overduidelijk ook heeft. Het straft de medewerkers die de tweet plaatste op bizarre wijze. 

Huawei straft medewerkers

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd wat er achter de schermen van een producent, na een grote blunder, gebeurt? Dan is dit een mooie dag voor je! Afgelopen maandag stuurde Huawei haar volgers een prachtig 2019, maar deed dit vanaf een iPhone. Helaas voor de personen die verantwoordelijk zijn voor de PR van het bedrijf, was dit ook overduidelijk te zien onder het bericht. Dit zorgde ervoor dat het bericht over een mooi nieuw jaar snel vergeten was en alle aandacht naar de blunder ging. Iets wat ook bij Huawei zelf niet onopgemerkt gebleven is.

De twee medewerkers zijn op bizarre wijze gestraft door Huawei. Reuters deelt een gelekte interne memo waarin duidelijk wordt dat het personeel er niet makkelijk vanaf kwam. Zo wordt er maar liefst €700 ingehouden op het salaris van komende maand. Maar wie dat al extreem vindt, zal het volgende nog bizarrer gaan vinden. Huawei heeft besloten de twee een rang naar beneden te halen en bevriest hun salaris voor de komende 12 maanden. Dat houdt in dat de twee in het komende jaar geen cent meer gaan verdienen. Die laatste wordt op dit moment nog bekeken door het PR hoofd van Huawei. Volgens het bedrijf zelf is dit een passende straf, aangezien het merk flink beschadigd is.

Huawei Tweet blunder iPhone

Bizarre situatie

Ondanks het feit dat de straf van Huawei al redelijk bizar is, lijkt de oorzaak ook niet de normaalste zaak van de wereld te zijn. Sterker nog: de medewerkers hebben alles op alles gezet om de tweet alsnog de wereld in te sturen. Het oorspronkelijke idee was namelijk dat de tweet verzonden zou worden vanaf een desktop, waarmee alle problemen nooit hadden plaatsgevonden. Echter werkte de VPN, virtual private network, niet mee en ging dat feestje niet door. Om het bericht alsnog de wereld in te sturen pakte een van de twee een iPhone en zette ze de tweet alsnog online.

De hele reden waarom de twee een VPN server moesten gebruiken, heeft alles te maken met het censuur in China. Hierdoor zijn websites als Twitter, Facebook en Google niet te bereiken. Door deze server is het alsnog mogelijk om gewoon op die websites te komen. Een beetje ironisch is het dus wel.

Reageer op artikel:
Huawei straft medewerkers voor pijnlijke iPhone blunder
Sluiten