Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 feb 2019

Huawei toont opvouwbare Mate X in oogstrelende reclame

Samsung onthulde afgelopen week de Samsung Galaxy Fold, zijn langverwachte opvouwbare vlaggenschip. Indrukwekkend, maar Huawei’s equivalent is dan toch echt imposanter. Dan hebben we het over de Huawei Mate X.

Huawei Mate X

Samsung gaat binnenkort al een miljoen exemplaren van de Galaxy Fold op de markt brengen. Huawei pas later dit jaar, en we weten nog niet op welke schaal. De vergelijking zou je dus lichtelijk oneerlijk kunnen noemen, maar voorlopig lijkt de strijd al gestreden.

Ten opzichte van de Huawei Mate X lijkt de Galaxy Fold een vroeg prototype. Aan de andere kant: de Mate X kost bijna het dubbele van de Fold. Een prijssegment waarmee het meer marketingmateriaal dan daadwerkelijk consumentenproduct is.

In tegenstelling tot de Galaxy Fold vouwt de Mate X bovendien naar buiten toe. Ook is de Mate X enkel met 5G beschikbaar, in plaats van 4G. Het moge duidelijk zijn: de Mate X is vooral een voorproefje op de toekomst, de Galaxy Fold al meer een toestel voor nu.

De Huawei Mate X is pas aankomende zomer beschikbaar, in een beperkt aantal markten. Voorlopig moeten we het dus doen met het officiële beeldmateriaal, dat nu flink uitgebreid is in de vorm van een slicke televisie-commercial, die je hieronder kunt bewonderen.

De reclame bevat helaas geen nieuwe informatie of details, maar toch is het interessant om het innovatieve toestel nogmaals van alle kanten te bewonderen:

Reageer op artikel:
Huawei toont opvouwbare Mate X in oogstrelende reclame
Sluiten