Mark Hofman
Mark Hofman Tech 17 mei 2019

Huawei reageert op Trump: “VS zal flink geraakt worden door ban”

Waar de strijd tussen de Verenigde Staten en Huawei al tijden aan de gang is, ondernam Donald Trump gisteren voor het eerst ook echt actie. De Amerikaanse President riep de noodtoestand uit in het land en lijkt een nationale ban voor Huawei binnenkort in te zetten. Iets waar het bedrijf nu op reageert. 

Huawei reageert op acties VS en Trump

Donald Trump tekende gisteren een uitvoerend bevel, waardoor Huawei op een zwarte lijst werd gezet. Omdat het gaat om een uitvoerend bevel is deze ook direct van kracht, wat betekent dat Huawei in het nauw gedreven wordt. Wanneer de Chinese producent handel wil drijven met partijen uit de VS, moet het eerst toestemming vragen aan de regering van het land. In het geval van de Chinese fabrikant gaat het dan om partijen als Google, Intel en Qualcomm. Trump riep de noodtoestand uit voor technologie en de producent heeft gereageerd.

De Chinese producent heeft een officiële reactie naar buiten gebracht over de hele situatie. Volgens het bedrijf is de huidige beslissing “voor niemand goed”. Naast het feit dat Huawei er last van heeft, zal ook Amerika de consequenties voelen.

“Het zal significante schade aanbrengen aan Amerikaanse bedrijven met wie Huawei samenwerkt, heeft effect voor tienduizenden banen en zal de huidige samenwerking en het wederzijdse vertrouwen in de wereldwijde handel ontwrichten.”

Het bedrijf voegt daar nog aan toe dat het er alles aan gaat doen om met een oplossing te komen.

Huawei P Smart 2019 review uitgelicht

Langdurige strijd

De afgelopen jaren heeft Huawei zichzelf niet alleen op de kaart weten te zetten, maar is het bedrijf ook daadwerkelijk uitgegroeid tot een van de grootste merken van de wereld. De producent wist in tegenstelling tot Apple en Samsung flink te groeien in Q1 van 2019. Maar toch krijgt de Chinese techgigant het niet voor elkaar om voet te zetten in de Verenigde Staten, wat alles te maken heeft met de regering.
De Chinese techgigant maakt volgens de VS gebruik van spionage-software, waardoor de Chinese regering mee kan kijken met alles wat er in Amerika gebeurt. Een beschuldiging die voornamelijk door Amerika heel serieus genomen wordt. Zo zijn de smartphones van het merk moeilijk te verkrijgen in het land en wordt het Huawei nu dus helemaal zo goed als onmogelijk gemaakt om te handelen. Huawei klaagde de Verenigde Staten aan en was zelfs bereidt om een anti-spionage regeling te tekenen. Maar zo te zien heeft dit alles behalve nut gehad.
Maar wie er feitelijk gezien nu daadwerkelijk gelijk heeft, is moeilijk te zeggen.
Reageer op artikel:
Huawei reageert op Trump: “VS zal flink geraakt worden door ban”
Sluiten