Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 okt 2020

Huawei neemt mogelijk drastische stap en ‘verkoopt het Honor-merk’

Huawei heeft het sinds mei vorig jaar alles behalve makkelijk. Dankzij de ban in de Verenigde Staten heeft het Chinese bedrijf meer tegenslagen dan successen. Iets dat ervoor zorgt dat er nu waarschijnlijk een drastische stap genomen moet worden.

Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo moet Huawei zijn dochterbedrijf verkopen. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn verliest de Chinese techgigant het Honor-merk.

‘Huawei verkoopt binnenkort het Honor-merk’

Mocht het bericht van Ming-Chi Kuo, één van de betrouwbaarste bronnen binnen de gehele markt, kloppen dan verliest Huawei het Honor merk. Een drastische stap die niet alleen geld op kan leveren, maar ook als voordeel kan werken voor het dochterbedrijf.

Wanneer de nieuwe eigenaar zich buiten China bevindt zou dit Honor in theorie uitgesloten van de ban in de Verenigde Staten. Goed nieuws aangezien het bedrijf wat dat betreft gewoon weer naar behoren kan functioneren. Er zou weer toegang zijn tot bepaalde hardware en ook samenwerkingen met Amerikaanse bedrijven zouden weer mogelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Google, waardoor Honor smartphones gewoon weer op een volledige versie van Android kunnen draaien.

Ming-Chi Kuo gelooft overigens dat de deal alleen maar win-win situatie kan zijn. Niet alleen voor Huawei, maar ook zeker voor Honor. Het bedrijf treedt wat dat betreft uit de schaduw van Huawei en zou zich kunnen gaan richten op telefoons van hogere kwaliteit.

Honor MagicBook Pro
De Honor MagicBook Pro (Afbeelding: Honor)

Zware tijden

Het zijn, sinds mei 2019, erg zware tijden voor Huawei. Het bedrijf is door de Amerikaanse President Donald Trump op een zwarte lijst gezet. Het Chinese bedrijf wordt verdacht van spionage en zou daardoor gevoelige informatie doorspelen aan de Chinese regering. Volgens de Trump administratie genoeg om het bedrijf als een gevaar voor de Nationale veiligheid aan te zien.

Sindsdien verliest Huawei het ene na het andere. De verkoopcijfers kelderen, samenwerkingen met bedrijven als Google zijn niet toegestaan en zelfs het produceren van de eigen Kirin-chip is inmiddels zo goed als onmogelijk geworden.

Het bedrijf moet creatief zijn en doet dit onder andere door een eigen besturingssysteem voor smartphones te introduceren. Meer weten over HarmonyOS? Lees dan zeker dit artikel even!

Reageer op artikel:
Huawei neemt mogelijk drastische stap en ‘verkoopt het Honor-merk’
Sluiten