Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 4 jun 2018

Maak kennis met de Huawei Watch 2 2018 in twee varianten

Huawei heeft als doel om nummer één te worden op de smartphonemarkt en het lijkt erop dat ze ook omhoog proberen te klimmen in de wearable wereld. Het Chinese bedrijf kondigde onlangs een opvolger voor de Huawei Watch 2 Pro aan: de Huawei Watch 2 2018. Deze komt in twee versies, waarvan er één wat vriendelijker is voor je portemonnee.

OLED Display en Wear 2100

De twee nieuwe smartwatches zijn eigenlijk maar kleine upgrades van de Watch 2 en hebben behoorlijk wat overeenkomsten met elkaar. Zo zijn ze allebei uitgerust met een 1,2 inch OLED display met een resolutie van 390 x 390 pixels. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon Wear 2100 uit 2016.

Dat klinkt behoorlijk oud en dat is het ook. Maar het ligt wel ook een beetje aan Qualcomm, aangezien deze dit jaar pas komt met de Wear 3100. De Snapdragon chipset wordt in ieder geval gecombineerd met 768MB aan werkgeheugen en 4GB opslagruimte.

Huawei Watch 2 2018

GPS en NFC

Beide wearables zijn ook uitgerust met een IP68 certificering, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over water en zelfs een duik zou kunnen nemen zonder problemen. De Watch 2 2018 smartwatches kun je, zoals verwacht, ook gebruiken om je fitness activiteiten te tracken met een ingebouwde GPS feature en allerlei monitors. Daarnaast kun je via de NFC chip makkelijk betalingen doen via Huawei Pay, Ali Pay en in China via WeChat.

Huawei Watch 2 2018

Alleen Bluetooth

Uiteraard zijn er ook verschillen tussen de twee en deze hebben te maken met het wel of niet kunnen bellen met de wearables. Er is namelijk een variant, waarbij je alleen Bluetooth connectiviteit krijgt en je dus geen echte telefoontjes kunt plegen. Dit is het goedkoopste model en komt met een prijskaartje van 206 euro. Deze Bluetooth-only variant is beschikbaar in de nieuwe kleur Carbon Black en Star Gray.

Huawei Watch 2 2018

Bellen met Huawei Watch 2 2018

Met het tweede model kun je wel bellen en het apparaat ondersteunt hiervoor e-SIM of nano-SIM. De ondersteuning voor e-sim is hier één van de kleine upgrades ten opzichte van de oudere Watch 2. De toevoeging van LTE ondersteuning zorgt ervoor dat het apparaat iets duurder wordt en komt met een prijskaartje van 266 euro. Deze LTE variant zou anderhalve dag meegaan voordat de batterij op is. Maar als je aan de haal gaat met 4G, zou dit de batterijlevensduur verkorten met 12 uur. De e-Sim variant komt in de kleur Carbon Black en als je met nano-Sim aan de slag wilt krijg je een exemplaar in Vibrant Orange.

Uiteraard zijn de smartwatches op het moment beschikbaar in China. Het is de vraag of ze wel ooit naar Nederland komen. In de tussentijd is ook Google bezig met nieuwe smartwatches. Dit is alvast ons verlanglijstje voor Google’s Pixel Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Huawei Watch 2 2018 in twee varianten
Sluiten