Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 16 okt 2018

Huawei komt met Gran Turismo smartwatch: Huawei Watch GT

Vandaag heeft Huawei vol trots zijn twee intelligentste smartphones tot nu toe onthuld: de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. De toestellen komen met de nieuwe kirin 980 chipset, welke op alle gebieden wel voor verbeteringen zorgt. Naast de smartphones heeft het bedrijf ook een nieuwe smartwatch onthuld. We mogen namelijk kennis maken met de nieuwe Huawei Watch GT.

Gran Turismo smartwatch

Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, verwijst die GT naar Gran Turismo. We weten dat Gran Turismo auto’s bekend staan om hun prestaties en luxe uitstraling en dat ik ook precies waar de Watch GT voor staat. De prestaties van de smartwatch zouden volgens Huawei zelf van een klasse apart zijn en we hopen altijd gretig dat bedrijven hun beloftes ook waarmaken. Bijzonder aan het horloge, is dat het de eerste smartwatch van Huawei is, die op een eigen besturingssysteem van Huawei draait.

Huawei Watch GT

Specificaties Huawei Watch GT

De Huawei Watch GT is uitgerust met een 1,39 inch AMOLED HD display met een resolutie van 454 x 454 pixels. Huawei weet dat gebruikers het constant opladen van de batterij vervelend vinden en hebben er dan ook voor gezorgd dat de 402mAh batterij van de Watch GT bij gemiddeld gebruik maar liefst twee weken meegaat. Als hij op een gegeven moment toch leeg is, zou hij binnen twee uur weer helemaal opgeladen zijn. Onder de motorkap vinden we een 1.2 Ghz dual-cre processor met 768 MG aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Verder is de smartwatch beschikbaar in twee varianten. Je kunt namelijk gaan voor de Classic versie of voor een Sport variant.

Huawei Watch GT

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 23 oktober is de Huawei Watch GT al beschikbaar en kun je ermee aan de slag. De Sport versie komt met een prijskaartje van 199 euro, terwijl je voor de Classic variant 229 euro moet neertellen. Verder kun je ook kiezen uit verschillende kleuren, namelijk Black, Black/Brown en Brown. Als je overigens van plan bent om een Huawei Mate 20 of Mate 20 Pro te kopen, hoef je de smartwatch niet apart aan te schaffen. Als je voor 2 november je Mate 20 toestel koopt, krijg je de smartwatch er namelijk gratis bij. Bij de Mate 20 Pro krijg je zelfs nog een draadloze oplader cadeau.

Huawei Watch GT

Overigens kwam ook Xiaomi vorige maand met een nieuwe smartwatch: de Amazfit Verge. Dit betaalbare slimme horloge kun je via AliExpress bemachtigen.

Reageer op artikel:
Huawei komt met Gran Turismo smartwatch: Huawei Watch GT
Sluiten