Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 1 mei 2019

Huawei weet het vlekkeloos te winnen van Apple en Samsung

Huawei weet zich vooral sinds vorig jaar serieus te meten met Samsung en Apple. De Chinese producent verscheept smartphones als een gek en weet het de concurrentie knap lastig te maken. Sterker nog: in het eerste kwartaal van 2019 is Huawei zonder twijfel de grote winnaar. 

Huawei verscheept aanzienlijk meer dan Apple en Samsung

Het eerste kwartaal van 2019 zit er alweer op, wat simpelweg betekent dat we weer naar cijfers mogen turen. IDC and Strategy Analytics hebben hun cijfers van smartphone verschepingen gepubliceerd, waarin een uiterst interessante conclusie naar voren komt. Waar Apple en Samsung ten opzichte van vorig jaar aanzienlijk hebben ingeleverd, komt Huawei als grote winnaar uit de strijd.

In 2017 wist de producent voor het eerste Apple te passeren op het gebied van verscheepte smartphones. De Chinese techgigant wist de titel van tweede grootste smartphone leverancier overigens niet volledig vast te houden. Het afgelopen jaar ging de titel steeds van Huawei naar Apple en weer terug. Echter doet de Chinese producent inmiddels zulke goede zaken, dat het de positie zo goed als vast heeft. Sterker nog: het richt zich op de nummer een positie.

Tussen Apple, Samsung en Huawei wist de Chinese producent als winnaar uit de strijd te komen. Waar het in Q1 van 2018 nog zo’n 39,3 miljoen toestellen verscheepte, wist het bedrijf in Q1 van 2019 ruim 59 miljoen units te verschepen. Een flinke groei tegenover het verlies van Apple en Samsung. Waar Apple in Q1 van 2018 nog aan de 52,2 miljoen units kwam, zit het bedrijf nu tussen de 36 miljoen en de 43 miljoen. Samsung ging van 78,2 miljoen units, naar 71,9 miljoen.

Huawei P Smart Plus beste smartphone

Samsung is dus overduidelijk nog de grootste, maar Huawei zet zonder twijfel de grootste stappen.

Meer van Tech?

Huawei timmert hard aan de weg, net als wij van WANT. Sinds begin dit jaar hebben we een eigen podcast genaamd WantKast. Hierin bespreken we het grootste technieuws van de afgelopen week.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Huawei weet het vlekkeloos te winnen van Apple en Samsung
Sluiten