Huawei zonder Android: eerste smartphone ziet volgend jaar het daglicht

Dankzij een ban in de Verenigde Staten bevindt Huawei zich, op smartphone-gebied, in zwaar weer. De samenwerking met Google staat op losse schroeven en dat lijkt een flinke stempel te drukken op het Europese succes van de Chinese techgigant. Een toekomst zonder Android ligt in het verschiet en moet voor verandering gaan zorgen.

Naar aanleiding van alle problemen introduceerde Huawei vorig jaar al zijn eigen besturingssysteem: HarmonyOS. Naast de Huawei Mobile Services moet dit systeem ervoor zorgen dat het Europese succes zich voortzet. Een toekomst die steeds dichterbij lijkt te komen, zo wordt vandaag bekend.

Huawei smartphones zonder Android in 2021

Een een interview met de Chinese website IT Home maakt Richard Yu de plannen voor HarmonyOS 2.0 bekend. Het gaat om een nieuwe versie van het besturingssysteem dat vorig jaar onthuld werd. De tweede versie van HarmonyOS zal tijdens de Huawei Developer Conference, ook wel bekend als HDC, het daglicht zien. Tijdens deze presentatie moeten we goed de ogen open houden, want het is het besturingssysteem waar we ook in Europa mee te maken krijgen. Althans, dat is wat Richard Yu zegt.

Waar de nieuwe smartphones van Huawei zoals de Mate 30 en de P40 Pro op dit moment op een karige versie van Android draaien, moet daar vanaf volgend jaar verandering komen. In 2021 brengt de Chinese techgigant namelijk de eerste smartphone naar Europa waar HarmonyOS het besturingssysteem is. Uiteraard wordt er, zoals dat nu ook al het geval is, gebruik gemaakt van de Huawei Mobile Services.

Harmony 2.0 is in tegenstelling tot de eerste versie wel bedoeld voor smartphones. Hiermee neemt het bedrijf in 2021 dus, zoals het er nu op lijkt, afscheid van Android. De eerste versie van Huawei is bedoeld voor smartwatches, televisies en computers.

HMS

Naast het feit dat Huawei geen toegang meer heeft tot de volledige versie van Android, zijn ook de Google-diensten ongrijpbaar geworden. Zo heb jij als gebruiker geen toegang meer tot diensten als Google Maps, Google Photo’s en de Google Play Store.

Huawei heeft dus een alternatief, maar wat krijg je daar precies bij? In onderstaande video leg ik het je uit!

Reageer op artikel:
Huawei zonder Android: eerste smartphone ziet volgend jaar het daglicht
Sluiten