Milton Broen
Milton Broen 2 sep 2015

Huawei’s nieuwste vlaggenschip krijgt als eerste smartphone force touch-scherm

Huawei staat bekend als merk dat smartphones biedt van goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Dit is dan ook de reden dat consumenten voor een telefoon van de Chinese tech-gigant kiezen. Het Chinese bedrijf heeft woensdag hun nieuwste smartphone gepresenteerd tijdens de IFA 2015. En heeft hierbij een gave primeur: het is de eerste smartphone met een force touch-scherm.

Huawei Mate S

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei krijgt de naam Mate S. De Mate S zelf krijgt geen force touch-scherm, maar de duurdere variant zal wel beschikken over force touch-technologie. Met de nieuwe force touch-functie kan de telefoon een hoop nieuwe handelingen uitvoeren. Een force touch-scherm kan namelijk aanvoelen hoe hard jij op het scherm drukt. Het handige is dat je hierdoor kunt doorklikken bijvoorbeeld. Een ander handig voordeel aan force touch is bijvoorbeeld dat je telefoon kan inschatten hoeveel iets weegt. Zo woog Hauwei tijdens de presentatie met de telefoon even hoe veel een sinaasappel woog. Handig voor tijdens het koken bijvoorbeeld!

Specificaties van de telefoon

Het design van de nieuwe telefoon is niet veel veranderd in vergelijking tot de Mate 7. De Mate S is gemaakt van metaal en de vingerafdrukscanner bevindt zich weer op de achterkant. De vingerafdrukscanner is wel verbeterd en is nu twee maal zo gevoelig als voorheen. Hierdoor zou je telefoon makkelijker te ontgrendelen zijn met natte vingers vals je bijvoorbeeld net in de regen hebt gestaan. Ook heeft-ie veel nieuwe functies, zo kun je nu door je telefoon heen swipen met gebruik van je scanner. Je scanner (welke bij de iPhone je homebutton is) is zo een soort van kleine joystick. De telefoon beschikt nu over een dertien megapixel-camera die realistische kleuren weergeeft en een professionele modus die al op de nieuwe Samsung-telefoons te vinden is. Het dagelijkse gebruik van de telefoon zou allemaal soepel moeten verlopen met drie GB RAM-geheugen en Huawei’s zelfontworpen Kirin-processor. Doordat de batterij aan een flinke verbetering onderhevig is geweest is de mobiele telefoon niet enkel soepel in haar gebruik, maar gaat-ie ook lang mee. De telefoon zou nu minimaal een volle dag op een volle batterij mee gaan. Het is een dual-sim apparaat met SD-kaart mogelijkheid. Nog een slimme tweak aan de phone is dat-ie drie microfoons kent. Hierdoor neemt-ie omgevingsgeluiden beter op en zijn je opnames zo van betere kwaliteit.

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer we de premium-versie van de Mate S kunnen verwachten. Wat bekend is, is dat-ie niet in de Benelux wordt verkocht. Dit betekent dat we in Nederland voor enkel de ‘gewone’ Mate S kunnen verwachten zonder force touch. De 32 GB variant gaat 649 euro kosten en is in het zwart en zilver te krijgen. De 64 GB variant zal 699 euro gaan kosten en komt in de kleuren goud en roze uit.

Verder nog: de Huawei smartwatch

De Huawei Watch is al in februari gepresenteerd door het bedrijf, maar het is nu duidelijk dat de smartwatch vier uitvoeringen krijgt waarvan de goedkoopste 399 euro zou kosten. De duurste heeft een prijskaartje van 699 euro. Wij vinden de watch er prachtig uitzien en zijn benieuwd naar wat-ie allemaal gaat kunnen. Vanaf 17 september is-ie online verkrijgbaar. Nog heel even wachten dus!

Check ook:

Reageer op artikel:
Huawei’s nieuwste vlaggenschip krijgt als eerste smartphone force touch-scherm
Sluiten