Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 nov 2018

Hublot introduceert luxe Bitcoin horloge van 25.000 dollar

Door de recente hype voelt het alsof Bitcoin nog maar net bestaat. Toch heeft de cryptocurrency onlangs zijn tiende verjaardag gevierd. Het is dus alweer iets meer dan tien jaar geleden dat Satoshi Nakamoto zijn white paper publiceerde.

Hublot introduceert Bitcoin horloge

De Zwitserse fabrikant van luxe horloges Hublot viert die mijlpaal van het anonieme genie met een speciaal Bitcoin-horloge. Maak kennis met de BIG BANG MECA-10 P2P.

Hublot heeft al meerdere BIG BANG MECA-10 horloges uitgebracht, maar dit exemplaar heeft een blockchain-twist. Niet alleen qua betaalmethode. Je kunt het horloge namelijk enkel kopen met Bitcoin, wel zo toepasselijk.

Hublot Big Bang Bitcoin

Er komen slechts 210 exemplaren van het P2P-horloge uit. Dat is geen willekeurig aantal. Er zit namelijk een limiet aan het aantal Bitcoin dat ooit zal bestaan: 21 miljoen. De horloges hebben een 4.5mm zwarte keramieken behuizing.

Nog een Bitcoin-detail: elk exemplaar heeft een uniek nummer, net zoals de Bitcoin-transactie waarmee je het horloge koopt. Alle horloges worden uitgerust met een strak blockchain design, om het hele crypto-plaatje af te maken.

Daar houdt het niet bij op. De horloges gaan tien dagen mee, voor je ze opnieuw moet opwinden. Dat is opnieuw geen willekeurig getal. Er is bewust voor tien dagen gekozen, omdat Bitcoin dus zijn tiende verjaardag viert.

Aan de andere kant geldt dat ook voor de non-blockchain horloges in deze serie, dus wellicht maakt Hublot gewoon slim gebruik van toeval. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Wij blijven voorlopig verlekkerd naar de plaatjes kijken, want de BIG BANG MECA-10 P2P gaat rond de 25.000 dollar in Bitcoin kosten. Veel spaarplezier! Check de bovenstaande video voor het toffe Bitcoin-effect in de wijzerplaat.

?Check ook: Bitcoin’s vloek van 2.5 jaar: ‘kans op 28.000 dollar is nihil’

Reageer op artikel:
Hublot introduceert luxe Bitcoin horloge van 25.000 dollar
Sluiten