Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 apr 2020

Het huidige Fortnite-seizoen wordt flink verlengd

Momenteel draait in Fortnite het tweede seizoen van Chapter 2. Het is de bedoeling dat deze tot 1 mei zou gaan lopen, maar uitgever Epic Games heeft nu laten weten dat daar een streep doorgaat. Men verlengt het huidige seizoen met ruim een maand.

In plaats van dat Fortnite Chapter 2 Seizoen 3 op 1 mei begint, is dat nu uitgesteld naar naar 4 juni. Dat betekent dat het tweede seizoen met ruim een maand wordt verlengd. Dat geeft je dus wel de tijd om alle verschillende onderdelen van de Battle Pass vrij te spelen. Dat is dan ook wel weer fijn.

Het tweede seizoen van Fortnite Chapter 2 duurt langer

Het nieuws werd vanochtend door uitgever Epic Games zelf bekendgemaakt op hun blog. Een echt duidelijke reden voor de verlenging werd daarbij niet gegeven. Het gaat er vooral om dat de datum is verschoven. Het zou te maken kunnen hebben met de huidige crisis waarin we ons bevinden, waarbij het wellicht moeilijker is om alles goed door te ontwikkelen, maar dat is slechts onze conclusie.

Fortnite Chapter 2 Seizoen
Het huidige seizoen gaat nog even door (Afbeelding: Epic Games)

Hoewel je dus nog een maand moet doen met de huidige setting, laat het bedrijf wel weten dat er nog genoeg op de planning staat om je voorlopig mee zoet te houden. Zo zijn er de aankomende diverse game updates gepland, komen er nieuwe challenges, is er de mogelijkheid om bonus XP te scoren en zijn er nog een aantal verrassingen die gepland staan. Op die manier moeten gamers dus elke dag genoeg te doen hebben, terwijl ze thuis zitten. Het is overigens niet voor het eerst dat Epic de geplande datum van een seizoen uitstelt. Ook het eerste seizoen van Fortnite Chapter 2 ging langer door dan gepland. Gelukkig is dit een game die vooral draait om de basis en die lijkt na al zijn jaren nog altijd dik in orde te zijn. Dus: je hebt nog een maand om alles uit de Battle Pass te halen. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Het huidige Fortnite-seizoen wordt flink verlengd
Sluiten