Dag huidvlekjes: deze innovatieve gadget print de jaren van je gezicht af

Veel reclames voor cosmetica zitten vol met onrealistische beelden, beloftes die in de praktijk niet waargemaakt kunnen worden en andere marketingtrucs. Toch is er nu een stukje magie dat je huid er een stuk jonger op kan gaan maken. Althans, dat is wat de makers van een gloednieuwe gadget genaamd Opté Precision Skincare System beloven.

Opté Precision Skincare System

Afgelopen week vond CES 2019 plaats, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Daar is onder andere deze skin printer onthuld, zoals aanwezige journalisten het hebbeding bestempelen. Wat de makers beloven is zelfs met de technologie van dit moment mogelijk.

De Opté Precision Skincare System detecteert de kleur en pigmentatie van je huid. Vervolgens kan de gadget gedetecteerde vlekjes of plekjes met minuscule beetjes gekleurde makeup verbergen.

Het bijzondere, naast het slimme detecteren, is dat de accessoire enkel makeup toebrengt op die vlekjes. Verder niet. Daardoor hoef je dus niet langer je gehele gezicht met makeup te bedekken. De skin-printer heeft 120 kleine spuitmondjes en een camera die elke seconde 200 foto’s van je huid maakt. Op elk huidvlekje wordt een miljardste van een liter makeup toegepast.

Meer beauty-filter dan traditionele makeup

Het effect, als we de video’s van het apparaat moeten geloven, doet vooral denken aan de beauty-filter van je smartphone. In tegenstelling tot traditionele makeup. Je huid wordt er haast overdreven egaal van, zonder dat er per se onderdelen met makeup geaccentueerd worden. Dat zou dan de volgende stap kunnen zijn, wat je alsnog voor elkaar krijgt met traditionele makeup.

De Opté Precision Skincare System is dan ook geen vervanger voor je complete collectie aan makeup. De innovatieve gadget focust puur op het wegwerken van vlekjes op je huid. Journalisten van zowel VentureBeat als de BBC zeggen onder de indruk te zijn van het resultaat. Een journalist beschrijft het proces als het “de jaren van je gezicht af printen.”

2020

Toch zijn er nog een hoop vragen. Hoeveel gaat de inkt, de gespecialiseerde makeup die de gadget toebrengt, kosten? Procter en Gamble noemen het de Opté Precision Serum, wat ons doet vermoeden dat het niet goedkoop zal zijn. Naar verluidt hoef je de inhoud pas na twee maanden bij te vullen.

Begin 2020 komt de Opté Precision Skincare System wereldwijd op de markt. Nog even geduld hebben dus!

Reageer op artikel:
Dag huidvlekjes: deze innovatieve gadget print de jaren van je gezicht af
Sluiten