Kiara Angelino
Kiara Angelino 3 mrt 2017

Prachtig huis is binnen 24 uur met de 3D-printer gebouwd

3D-printen is niet meer iets van de toekomst, maar iets van het nu. De mogelijkheden lijken eindeloos. Nu is er een Russisch bedrijf dat binnen 24 uur een volledig huis met de 3D-printer heeft geproduceerd!

Een huis hoeft niet altijd recht te zijn

Zie jij een vierkant huis met een schuin dak voor je? Dan is dit huis iets totaal anders. Het geprinte huis heeft een oppervlak van 38 vierkante meter. Dat is best klein, zou je denken. Echter past alles er door de aparte vorm in. Zo heeft het huis een gang, badkamer, woonkamer en keuken.

3D-printer

Normaal gesproken kunnen 3D-printers alleen vierkantige vormen printen. Deze printer doet dat anders. Dat maakt dit huis ook zo uniek. Trouwens, in totaal kostte het bouwen van het huis minder dan tienduizend euro. En dat allemaal in een bouwtijd van 24 uur. Dat is wel andere koek dan die bouwprojecten bij jou in de buurt, die al eeuwen duren!

Super handig gebouwd!

De printer is eerst met de muren van het huis begonnen. Vervolgens is-ie er met de hijskraan uitgetild. Daarna heeft de printer het dak en andere onderdelen gemaakt. De ramen en meubels zijn later handmatig toegevoegd.

Te koud om te printen

Printen is eigenlijk alleen mogelijk bij een temperatuur boven de vijf graden Celsius. Maar in dit geval was het 35 graden Celsius onder nul. Het probleem werd goed opgelost. Met tenten om het huis heen kon het project tóch doorgaan.

Met 3D-printen wordt het bouwen van huizen een stuk goedkoper. Aangezien je geen bakstenen meer nodig hebt en het veel sneller gaat. In China vind je trouwens een heel huis dat in drie uur in elkaar is gezet. Ook zijn er 3D-geprinte tapijten die je in huis kunt halen. Wat is dat 3D-printen toch tof!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Prachtig huis is binnen 24 uur met de 3D-printer gebouwd
Sluiten