Kunst om je pols: deze horloges zijn kinetische kunstwerken

Horloges zien er over het algemeen hetzelfde uit. Je hebt of een wijzerplaat met nummertjes, of de cijfers digitaal om je pols. Humism was het daar klaar mee en wilde de voortgang van tijd op een interessantere manier weergegeven. Dat is ze behoorlijk goed gelukt met hun collectie horloges. In plaats van getallen, wordt je gehypnotiseerd door kinetische kunst.

Schoonheid van de tijd zelf

In de jaren 50 mocht de wereld kennismaken met de kinetische kunstbeweging. Het draait bij deze kunststroming om beweging, wat natuurlijk perfect samengaat met horloges, welke de beweging van tijd weergeven.

De horloges van Humism onthullen de schoonheid van tijd zelf, waardoor mensen weer waardering zouden moeten krijgen voor het voorbijgaande moment.

Humism horloges

Opgeladen door beweging

Op het horloge zelf kun je gebiologeerd kijken naar allerlei vormen die in elkaar overgaan en constant in beweging zijn. Om het concept van beweging nog verder door te voeren, worden de horloges ook nog eens opgeladen door het bewegen van je armen. Zo krijg je meteen ook een workout, want anders werkt je horloge niet meer.

Humism horloge

Weg met cijfers

 

Uiteraard kun je nog steeds aflezen hoe laat het is, anders is het gewoon een interessante armband. In plaats van cijfers worden er twee stippen gebruikt. Een witte stip met een zwarte rand geeft de minuten aan, terwijl een volledig zwarte stip je laat weten welk uur van de dag het is.

Premium materialen

Hoewel de horloges van Humism wat speels klinken, zijn het wel kwaliteits dingen waar serieus aan is gesleuteld. Elk horloge is zorgvuldig vervaardigd van premium materialen. Zo zorgt een Seiko NH35A mechanisme voor het verlopen van de tijd en is er verder chirurgisch roestvrij staal en saffierglas gebruikt. Het leren bandje is plantaardig gelooid om het geheel af te maken.

Humism kinetische kunst

Nog geen horloges bestellen

De Humism horloges waren beschikbaar via Kickstarter, maar de campagne is nu net afgesloten. Helaas zijn ze er nog niet klaar voor om nieuwe bestellingen aan te nemen, maar je kunt op de site je emailadres achterlaten om op de hoogte gehouden te worden. Daar kun je ook lid worden van de Humism familie om mee te doen aan het design proces. De horloges kosten rond de 220 euro.

Mocht je na een tijdje toch de goede oude cijfers op je horloge missen, kun je altijd nog deze posters aan de muur hangen. Het zijn sowieso posters die iedere horlogeliefhebbers zou willen bemachtigen.

Humism

Reageer op artikel:
Kunst om je pols: deze horloges zijn kinetische kunstwerken
Sluiten