Jelle van Es
Jelle van Es Tech 24 jul 2018

De Hummingbird is een lichte en elektrische vouwfiets

Wie regelmatig met de trein naar werk gaat en daarna nog het openbaar vervoer moet pakken, kan altijd overwegen om een vouwfiets te gebruiken. Het probleem van de gemiddelde vouwfiets is alleen dat hij zwaar is, dat het soms even duurt voordat je hem in elkaar hebt staan en dan is het fietsen er op vaak ook nog eens zwaar. De Hummingbird wil die problemen tot het verleden laten horen. Het is een vouwfiets die op alle drie de punten goed scoort.

Maak kennis met de Hummingbird

De Hummingbird is een elektrische vouwfiets die je volgens de maker binnen een seconde of vijf in elkaar hebt gevouwen. Dus als je wat aan de late kant bent om de trein te halen, dan kun je alsnog snel schakelen en met de fiets in je hand kunnen instappen.

Daarnaast is hij redelijk licht. De non-elektrische versie is 6,9 kilo zwaar, terwijl de elektrische versie er voor zorgt dat je 10,3 kilo tilt. Dat is natuurlijk niet superlicht, maar zeker tilbaarder dan je gemiddelde fiets.

Hummingbird

Daarnaast kun je met de elektrische versie van de fiets een snelheid halen van zo’n 20 kilometer per uur en kun je met een volle batterij zo’n 30 kilometer afleggen. Daarmee is hij dus perfect voor woon-werkverkeer. En het is met het warme weer natuurlijk wel wat lekkerder als je door de straten vliegt en iets van een fijn windje kan meepakken.

Hummingbird

Toch kent de Hummingbird ook een nadeel. En dat is de prijs. De elektrische versie van de fiets kost je maar liefst 4500 Britse Pond. De non-elektrische variant is niet veel goedkoper en is met zijn bijna 3500 Pond nog steeds aan de dure kant. Daar kun je namelijk heel wat jaarabonnementjes van het openbaar vervoer van kopen voordat je het er uit hebt.

Wat dat betreft zijn deze elektrische fietsen wellicht wat geschikter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Hummingbird is een lichte en elektrische vouwfiets
Sluiten