Cars 30 nov 2017 Ilona Braam

Husqvarna Pilen motorhelm: futuristische accessoire voor op je motor

Het heeft geen zin om de meest goddelijke motorfiets te kopen, als je daar niet een evenwaardige motorhelm bij hebt. Dat moet het Zweedse bedrijf Husqvarna hebben gedacht tijdens het ontwikkelen van de nieuwe Vitpilen motorfietsen. Om van top tot teen in stijl rond te rijden komt binnenkort ook de bijbehorende Pilen motorhelm. 

Motorhelm met verwisselbare skibril

Waar je bij de meeste motorhelmen het vizier aan de voorkant naar boven kunt klappen, heeft Husqvarna dit bij de Pilen helm net iets anders aangepakt. Het lijkt namelijk alsof er een soort skibril in de helm zit verwerkt. Deze “skibril” komt met dubbele panelen, is krasvrij en zorgt ervoor dat je hoofd zelfs met een bril op nog comfortabel in de helm zit. Wat de constructie extra handig maakt, is het feit dat je niet aan die enkele bril vastzit. Je kunt hem namelijk losmaken en hem verwisselen voor een andere, zodat je onder alle omstandigheden de juist bril op je helm hebt zitten.

Husqvarna Pilen Motorhelm

Zeer effectief ventilatiesysteem

De motorhelm zelf is gemaakt van glasvezel en wordt op zijn plek gehouden met een microlock kinband. Verder laat Husqvarna op de site op een lijst van kenmerken maar liefst twee onder elkaar weten dat de Pilen motorhelm is uitgerust met een effectief ventilatiesysteem. Omdat niet alle hoofden even groot zijn, komt de motorhelm in verschillende maten van XS tot XXL.

Husqvarna Pilen motorhelm

Prijs onbekend

Hoe duur de Pilen helm is, wordt helaas niet op de Husqvarna site vermeld. Er is wel een overzicht van verschillende Husqvarna dealers in Nederland, waar je meer informatie zou kunnen verkrijgen over het kopen van de skibril-helm.

Een wat meer high-tech motorhelm is de CrossHelmet X1. Deze helm is erop gericht om je absoluut veilig te houden in het verkeer en zorgt ervoor dat je 360 graden om je heen kunt kijken.

Husqvarna

Reageer op artikel:
Husqvarna Pilen motorhelm: futuristische accessoire voor op je motor
Sluiten