Tech 15 jan 2018 Noah Korevaar

Met deze hybride helikopter zit jij in een handomdraai op je bestemming

Wil je indruk maken op je collega’s? Dan hebben wij wat gruwelijk mannenspeelgoed voor je. Namelijk de elektrisch-hybride helikopter Workhouse Surefly. Met deze helikopter of beter gezegd quadkopter met een rotor van koolstofvezel kom jij volgende vergadering in stijl aan. Leuk voor de afwisseling, al zul je er flink voor moeten sparen. Dit hebbeding is namelijk verre van goedkoop.

SureFly: hybride helikopter

SureFly, ook wel de ‘octocopter’ genoemd, is ontworpen door Ohio’s Workhorse Group en haalt snelheden tot zo’n 112 kilometer per uur. Hoewel het zo lijkt is ‘ie niet volledig elektrisch. Het beest is namelijk voorzien van een motor die op benzine gaat en biedt plaats aan twee personen. Zodra de benzine op is, gaat de helikopter over op elektriciteit die hij tijdens de vlucht heeft opgewekt en opgeslagen. Wel zo handig! Zo heb je het beste van beide werelden.

Surefly hybride helikopter Surefly hybride helikopter
Dit artikel verscheen als eerste op FHM.De tweezitter kan tot zo’n 180 kilo houden en mocht je ineens neerstorten dan is er nog steeds geen reden tot paniek. De heli beschikt namelijk over een speciale ballistische parachute, waardoor de kans op een crash minimaal is. Heb jij even geluk. Dan kun je meteen rustig van je omgeving genieten, terwijl je naar beneden dwarrelt. Al denk je er op dat moment waarschijnlijk net iets anders over.

Surefly hybride helikopter

Wel kost deze vliegende octocopter je zo’n 170.000 euro. Maar dan is ‘ie ook echt van jou. Nog even sparen dus! Check ook dit toffe overzicht van Nissan’s elektrische geschiedenis. Het automerk was er een stuk eerder bij dan je zou verwachten. Of check alle toffe gadgets die onlangs zijn onthuld tijdens CES 2018. Dat is de grootste techbeurs ter wereld.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze hybride helikopter zit jij in een handomdraai op je bestemming
Sluiten