Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 23 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Hycopter is een drone die vier uur in de lucht blijft, dankzij waterstofaandrijving

Drones, quadcopters en UAV’s zijn erg gaaf, maar hebben één nadeel. Er zit een limiet aan het formaat en gewicht van de accu, waardoor de vliegtijd meestal beperkt is. Na twintig minuten of een half uur is het feest meestal wel afgelopen. Deze Hycopter bewijst dat het een stuk langer kan: deze quadcopter vliegt maximaal vier uur!

De Hycopter werkt niet met normale accu’s, maar vliegt op waterstof. Fabrikant Horizon Unmanned Systems merkte op dat veel frames van drones hol zijn om gewicht te besparen. De brandstof wordt dus onder hoge druk in het frame zelf bewaard. De waterstof wordt omgezet naar elektriciteit in een brandstofcel. Erg slim bedacht!

Zodra de tanks leeg zijn, vervang je deze razendsnel door volle exemplaren. Het enige probleem is dat waterstof produceren ingewikkelder is dan een drone opladen via een stopcontact. De Hycopter kan maximaal één kilo dragen: de vliegtijd daalt dan wel van vier naar tweeënhalf uur. Dat is nog steeds vijf keer zo lang als een normale UAV!

Van dit soort tijden worden we natuurlijk erg blij, maar waarschijnlijk is de Hycopter niet echt geschikt voor de consument. De prijs zal behoorlijk hoog liggen: zowel voor de waterstof als de vliegmachine zelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hycopter is een drone die vier uur in de lucht blijft, dankzij waterstofaandrijving
Sluiten