Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 21 mei 2018

Een ritje in Elon’s hyperloop kost verrassend weinig

Het is geen geheim dat Elon Musk een grote hekel aan files heeft. Laatst zou hij zelfs te laat zijn geweest voor zijn eigen Boring Company evenement door het verkeer in Los Angeles. Zoals we weten is zijn oplossing voor dit probleem de ondergrondse hyperloop. En het zal je verrassen, maar een ritje in de hyperloop kost je minder dan een buskaartje.

LA verkeer is zevende cirkel van hel

Het verkeer in Los Angeles zit Elon duidelijk hoog en hij noemt het zelfs de zevende of achtste cirkel van de hel, refererend naar De Goddelijke Komedie van Dante. Zijn Boring Company is al een tijdje bezig met het graven van test tunnels onder LA en dat schijnt allemaal goed te gaan. Onlangs liet Musk in een tweet weten dat ze nu samenwerken met de La Metro om het project verder te ontwikkelen.

Hyperloop

Racen door ondergronds tunnelsysteem

Tijdens het evenement, waarbij Musk dus te laat was, liet hij meer weten over de plannen omtrent het ondergrondse systeem. De bedoeling is dat er over heel LA mini stations komen, ter grootte van een parkeerplaats. Als reiziger neem je daar plaats in een zogenaamde pod. Deze daalt vervolgens naar onderen om de tunnels te bereiken, waarna je met hoge snelheid in de pod naar je bestemming wordt gebracht. Ook zouden er plannen zijn voor grotere stations, waarbij zestien mensen tegelijkertijd vervoert kunnen worden.

Hyperloop

Hyperloop ritje van een dollar

Het klinkt allemaal behoorlijk duur en futuristisch. Musk belooft echter dat een ritje van bijvoorbeeld het centrum van LA naar het vliegveld of Dodger Stadium, van zo’n acht minuten, maar een dollar zou kosten. Wat ook mooi is aan het hyperloop systeem is dat het allemaal ondergronds gebeurt. Dat betekent dat mensen in de omgeving geen last hebben van kabaal tijdens het bouwen en reizen.

Hyperloop

Minder kabaal dan vliegende taxi’s Uber

Musk verwijst hierbij even naar Uber, welke allerlei plannen heeft om het fileprobleem op te lossen met vliegende taxi’s. Hij geeft aan dat zelfs de meest stille helikopter alsnog voor geluidsoverlast zorgt en belooft dat niemand last zal hebben van het graven en boren van de hyperloop. Het zou namelijk veel te diep onder de grond gebeuren. Een ander voordeel van de hyperloop is ook dat er bij een grotere vraag, steeds dieper gegraven kan worden om extra tunnels te bouwen.

SpaceX technologie

Voorlopig zijn ze dus bezig in LA, waar je met een snelheid van 241 km per uur door de hyperloop tunnels vervoerd zal worden. In een later stadium is het de bedoeling dat je via de tunnels ook naar andere steden kunt reizen met een snelheid van 482 km per uur. Hiervoor zou hij technologieën van SpaceX gebruiken.

Aan het begin van het jaar maakte de Boring Company een uitstapje naar vlammenwerpers. Net als bij Tesla lijken daar wat problemen te zijn geweest met het leveren van het meest aparte product van het bedrijf. Musk gaf onlangs echter aan dat kopers ze binnen twee weken eindelijk kunnen verwachten.

 

Mashable

Reageer op artikel:
Een ritje in Elon’s hyperloop kost verrassend weinig
Sluiten