Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 11 okt 2017

Ontbytes: mogelijk testbaan voor Hyperloop in Flevoland, spraakassistent praat mee in Skype en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar goede ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij het koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere nieuws over een testbaan voor de Hyperloop in Nederland.

Mogelijk testbaan voor de Hyperloop in Flevoland

Er komt mogelijk een Hyperloop-testbaan in Flevoland. Daarover gaat de Nederlandse overheid overleggen met Hardt en Hyperloop One. Het gaat om een baan van vijf kilometer lang met een buis met een doorsnede van drie meter.

De aanleg van de testbaan zou ongeveer 120 miljoen euro gaan kosten. De bedrijven en de overheid moeten dit samen gaan financieren. In de komende weken wordt duidelijk of ze daar uitkomen.

Microsoft’s spraakassistent nu extra gesprekspartner in Skype

Microsoft’s spraakassistent Cortana is nu beschikbaar in Skype. Cortana zal gebruikers assistentie geven tijdens de gesprekken en biedt ook de optie om direct vragen te ontvangen. Zo geeft het bijvoorbeeld snelle antwoorden zoals ja en nee, maar kan het je bijvoorbeeld ook voorzien van opties voor restaurant en recensies van films.

De komst van Cortana voor Skype werd al bekend gemaakt in 2016. Het is onduidelijk waarom het zo lang heeft geduurd voordat de spraakassistent naar er daadwerkelijk was. Dit kan te maken hebben met de makeover die Skype zelf heeft gekregen.

Twitter focust zich op sport met nieuwe functie

Twitter probeert gebruikers relevantere en populaire Tweets te laten zien. Dat doet het platform nu door lijsten te maken van sportwedstrijden die aan de gang zijn.

Dankzij het nieuwe ingebouwde algoritme kun je bovenaan je feed een soort van ‘carrousel’ vinden waar de sportwedstrijden die op dat moment gespeeld worden te vinden zijn. Als je daarop klikt dan kom je bij een lijst met Tweets die over die wedstrijd gaan. De nieuwe functie is vanaf vandaag beschikbaar in de VS. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de functie naar Nederland komt.

Snackbyte: trailer Justice Leagua

De trailer van de nieuwste superheldenfilm Justice League staat online! In deze film kun je Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash-it samen zien strijden om de wereld te redden. De film gaat op 16 november in de Nederlandse bioscopen in première.


=172&v=r9-DM9uBtVI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontbytes: mogelijk testbaan voor Hyperloop in Flevoland, spraakassistent praat mee in Skype en meer
Sluiten