Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 14 mrt 2018

Hyundai’s slimme Kite strandbuggy is ook meteen een jetski

Hyundai lijkt het leuk te vinden om samen te werken met studenten van het Italiaanse design instituut Istituto Europeo di Design (IED) en ontwerpt daar ook samen bijzondere dingen mee. Het laatste project is de Hyundai Kite. Deze futuristisch uitziende strandbuggy kan niet alleen over het het zand racen, maar als hij bij water aankomt verandert hij in een heuse jetski.

Samenwerking helpt jonge designers

Het is de tweede keer dat Hyundai samen met IED aan de slag gaat. In 2014 ontwikkelde de automaker samen met het instituut al de PassoCorto, een concept voor een ultra-lichtgewicht sportauto. Door samen te werken met het design instituut wil de automaker bijdragen aan het onderwijs van jonge designers. Ook Hyundai zelf krijgt er iets voor terug en krijgt door de samenwerking nieuwe inzichten en inspiratie.

Hyundai Kite strandbuggy

Futuristische strandbuggy om lol mee te hebben

Ook bij de Hyundai Kite gaat het weer om een concept. Het autootje komt zonder deuren, ramen en zonder dak. Het ziet eruit als iets dat je in een game zou tegenkomen, wanneer je op een vreemde planeet op verkenning uit moet gaan. De strandbuggy is uitgerust met een monocoque chassis en is 3.745 mm breed en 1.455 mm hoog. Met het design hebben de ontwerpers geprobeerd om de barrière tussen de buiten- en binnenkant te verkleinen om zo een functionele auto te maken, waar je pret mee kunt hebben. De gebruikte lijnen moeten het idee van drijven en vrijheid overbrengen. Het draait allemaal om het doorbrengen van je vrije tijd rondom en op het water.

Hyundai Kite
Hyundai Kite

Borstelloze motoren en turbinegenerator

Zowel als strandbuggy als jetski is het voertuig uitgerust met een elektrische aandrijflijn en vier borstelloze motoren in de banden. Om de Kite als jetski over het water vooruit te krijgen is er verder ook nog een turbinegenerator. Helaas gaat het dus alleen maar om een concept, maar wie weet dat Hyundai besluit de strandbuggy ooit toch nog te gaan produceren.

Hyundai Kite
Hyundai Kite strandbuggy

Tot die tijd zullen we ons gewoon op het strand moeten vermaken met andere dingen. Voor die andere dingen heb je waarschijnlijk internet nodig en dit is  hoe je op het strand altijd van werkend internet kunt genieten.

Hyundai

Reageer op artikel:
Hyundai’s slimme Kite strandbuggy is ook meteen een jetski
Sluiten