Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 9 mrt 2020

Hyundai Prophecy conceptauto: zelfrijdende auto van de toekomst?

Hyundai heeft zijn nieuwste Prophecy conceptauto onthuld. Deze elektrische auto rijdt autonoom. Hoe dat kan? Doordat hij een emotionele connectie opbouwt met zijn bestuurder.

Dit klinkt futuristisch, en dat is het ook. Dit is niet voor niets een conceptauto. Toch is het een ver ontwikkeld concept van de Zuid Koreaanse autofabrikant. Al ontbreekt er nog wel de nodige informatie over specificaties over de emotionele band die ook officieel ”optimistic futurism” wordt genoemd.

Hyundai Prophecy conceptauto als elektrische zelfrijdende auto van de toekomst

Met de presentatie van de Prophecy conceptauto wil de Zuid-Koreaanse autofabrikant laten zien waar het in de toekomst naartoe wil. Maar dat had je wellicht al wel van de naam afgeleid. En bij die toekomst horen zelfrijdende auto’s.

Volgens Hyundai staat het ontwerp van deze strakke zwarte auto voor iets dat het ”sensuous sportiness” noemt. De Prophecy is een vervolg op de 45 conceptauto die in 2019 werd onthuld. De nieuwste conceptauto heeft soepelere vormen dan zijn voorloper. Het ontwerp van de auto is aerodynamisch, super gestroomlijnd en lijkt haast naadloos.

Hyundai Prophecy conceptauto
Hyundai Prophecy conceptauto (Afbeelding: Hyundai)

Een opvallend interieur: er missen wat onderdelen

het interieur van de auto is het meest opvallend doordat een belangrijk element mist: het stuur. De Prophecy is ontworpen als zelfsturende auto en heeft dus geen dashboard en besturingssysteem zoals je in jouw auto hebt. In plaats van een stuur zit er een joystick in de auto. Die geeft de passagiers, en dus niet de bestuurder want die is er niet, toch nog enige mate van controle over het voertuig. Het is jammer genoeg niet duidelijk hoe de joystick precies werkt. Daarover heeft Hyundai geen extra informatie vrijgegeven.

Hyundai Prophecy
Het interieur van de Hyundai Prophecy (Afbeelding: Hyundai)

De deuren van Hyundai’s conceptauto gaan trouwens op een bijzondere manier open. Eigenlijk zoals we kennen van bekende spionagefilms. Daar zou deze auto trouwens helemaal niet misstaan.

Hyundai Prophecy conceptauto
Hyundai Prophecy conceptauto (Afbeelding: Hyundai)

Hyundai’s Prophecy conceptauto zou eigenlijk zijn debuut maken op de Geneva Motor Show. Dit evenement werd echter afgelast vanwege het coronavirus. Maar gelukkig heeft de autofabrikant genoeg foto’s voor ons geüpload om een goed beeld te krijgen van waar we over 10, 20 of 50 jaar in rondrijden. Meer lezen over auto’s? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hyundai Prophecy conceptauto: zelfrijdende auto van de toekomst?
Sluiten