Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 7 januari 2020

Hyundai zoekt het hogerop: vliegende auto gepresenteerd op CES 2020

Tijdens CES 2020 heeft Hyundai hun vliegende auto gepresenteerd. De Personal Air Vehicle helpt het bedrijf om de toekomstvisie op het gebied van stedelijke mobiliteit te realiseren.

Tot onze diepe spijt moeten we je melden dat er geen vliegende auto met een noodgang door de presentatie-zaal vloog. Het gaat namelijk om een concept van Urban Air Mobility.

Hyundai tilt auto letterlijk naar hoger niveau

Drukte, lange reistijden en ruimte kunnen het vervoer in een stad van een flinke negatieve lading voorzien. Hyundai willen met Urban Air Mobility producten ervoor gaan zorgen dat dit alles een stuk minder wordt. In een video toonde het bedrijf de Personal Air Vehicle die, samen met bijbehorende hubs, auto’s naar een hoge niveau moeten tillen. Zie het als een vliegende Uber!

Hieronder is de video van Hyundai te zien:

Echt een vliegende auto?

“Maar Mark, jij hebt het over een vliegende auto. Dit is toch geen vliegende auto!” En dat is precies wat ik zelf ook dacht. Volgens Hyundai hebben we dan ook te maken met een kruising tussen een helikopter en een auto. Door de propellers is het mogelijk om op te stijgen en te dalen zonder een landingsbaan, maar dankzij de wielen is er nog wel mogelijkheid om voort te bewegen op de grond.

De vergelijking met Uber maakte ik overigens niet voor niets. Het concept is namelijk tot stand gekomen door een samenwerking met Hyundai en Uber Elevate. Het bedrijf wil de PAV inzetten als optie voor gebruikers van de Uber applicatie. En dankzij deze partner is Hyundai in staat om het bijzondere voertuig op grote schaal te produceren.

Hyundai vliegende auto CES 2020
Ziet er echt uit als een auto, vind je niet? (Afbeelding: Hyundai)

Maak kennis met de Hyundai S-A1

Er waren eerder al concepten te vinden van Uber Elevate, maar samen met Hyundai kan het bedrijf zich nu richten op de S-A1. Zo heet de eerste PAV van de autofabrikant. En omdat het eerste model inmiddels al bekend is, zijn er ook al wat specificaties te vinden.

De S-A1 is ontwikkeld voor snelheden tot 290 km per uur en is in staat om op een hoogte van 300 tot 600 meter te vliegen. De PAV is elektrisch en in staat om, op volledige accu, 100 kilometer te vliegen. Is de accu leeg, dan is deze binnen vijf tot even minuten volledig opgeladen. In eerste instantie zullen piloten de S-A1 nog vliegen, maar in de toekomst moet deze volledig autonoom zijn vluchten maken.

Hyundai vliegende auto CES 2020
Cock Pitt, de broer van Brad (Afbeelding: Hyundai)

Er is ruimte voor vier passagiers, exclusief de piloot, en er zullen hubs gebouwd worden om reizigers in en uit te laten stappen.

Meer lezen over CES 2020? Check ons overzicht!

Reageer op artikel:
Hyundai zoekt het hogerop: vliegende auto gepresenteerd op CES 2020
Sluiten