Tech 14 apr 2018 Lisanne Beijen

Facebook inruilen voor Hyves? Hierom was het oude sociale medium zo nice

Terwijl Mark Zuckerberg door het stof is gegaan bij het Amerikaanse Senaat is menigeen op zoek naar een alternatief voor Facebook. Want Facebook verlaten is niet zo gemakkelijk. Dat ligt niet alleen aan het feit dat je aan het verwijderen van je account een dagtaak hebt, maar het ’emotionele’ afscheid is misschien nog wel net zo belangrijk. Wat gebeurt er met al die sociale contacten van je on the line? Daar weet het internet wel een antwoord op; breng Hyves terug! Was jij ook een fanatieke krabbelaar? Check dan hier de mooiste Hyves-dingen waarvan je spontaan nostalgisch wordt.

1. Al je vrinden krabbelen

Een bericht op iemands Facebook-profiel achterlaten gebeurt steeds minder. Dit is ook onderdeel van de kritiek die veel mensen hebben op het sociale medium; Facebook is niet zo ‘sociaal’ meer. Op Hyves kon je tenminste nog een krabbel achterlaten op iemands profiel. Oké, dat is vrijwel hetzelfde als op iemands Facebook-profiel schrijven, maar dat doet er niet toe.

Hyves

2. Om vervolgens weer allerlei krabbels op je eigen profiel te verwijderen

Krabbels krijgen was tof, maar sommige mensen lieten zo’n achterlijk bericht achter op je tijdlijn dat je hem maar beter kon verwijderen. Alleen de mooiste berichten bleven staan.

Hyves

3. Op Hyves was je eigen pagina je uithangbord

Op Facebook kun je je profiel opleuken met een mooie omslagfoto en wat fotoalbums. Op Hyves kon je je complete profiel pimpen met kleuren, plaatjes en video’s. Sommige profielen deden werkelijk pijn aan je ogen.

Hyves

4. Emoji heaven

WhatsApp heeft veel nieuwe emoji geintroduceerd, maar even eerlijk; er gaat niets boven de dansende banaan.

Hyves

5. Bijzondere groepen

Net als op Facebook had je op Hyves de mogelijkheid om je bij allerlei online-groepen aan te sluiten. Waar je op Facebook waarschijnlijk lid bent van groepen met een praktisch doeleinde (zoals je studiejaar of sportteam), sloegen de meeste groepen op Hyves toch echt nergens op.

Hyves

6. RESPECT

Likes verzamelen is hot, maar de tijden van het verzamelen van Respect’s waren pas echt goud. Sommigen maakten van het verzamelen van zo veel mogelijk Respect’s een ware hobby. R+R = R+R back. Iemand?

Hyuves

7. En toen deze foto..

Hyves

Wil jij serieus dat Hyves terug komt? Dan ben je niet de enige..

Reageer op artikel:
Facebook inruilen voor Hyves? Hierom was het oude sociale medium zo nice
Sluiten