I Like Local: Nieuw sociaal travel platform laat je de wereld door locals ontdekken

Wel eens door Azië gereisd? Dan weet je dat overal waar je komt tours worden aangeboden waarmee je met een grote groep toeristen op stap gaat. Tof en je ziet mooie dingen, maar je ziet niet het échte Thailand of het échte Vietnam. Het mooiste en meest avontuurlijke is om contact met de locals te zoeken en op zoek te gaan naar de échte parels van deze prachtige landen. Daarnaast verdienen de lokalen dan zelf geld en wordt niet alles in grote maatschappijen gestopt. Om reizigers in contact te brengen met locals en om locals in ontwikkelingslanden de mogelijkheid om geld te verdienen is er een nieuw sociaal travel platform opgericht, I Like Local.

I Like Local is een initiatief van de Nederlandse Sanne Meijboom vanuit de gedachte om haar passie, het ontdekken van andere landen en culturen te combineren met een principe waar zij heilig in gelooft, the Sharing Economy. Op het platform vind je in de acht Aziatische landen India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Indonesië, Cambodja, Laos en Vietnam rond de honderdtachtig activiteiten. Denk aan vissen met een lokale visser in Sri Lanka tot aan vrijwilligerswerk in een Indiase sloppenwijk of op een Nepalese school. Alles binnen de categorieën Homestay, Farmstay, Art & Culture, Trek & Tour, Food Experience en Volunteering.

Als je op de website rondneust kom je erachter dat de prijzen voor alle activiteiten laag liggen. Allemaal erg schappelijk. Daarnaast opereert I Like Locals zonder winstoogmerk. Ze rekenen een klein percentage (tien tot twintig procent) bovenop de verkoopprijs en de opbrengsten komen direct bij de lokale bevolking terecht. Zij hoeven bijvoorbeeld niets te betalen aan zichtbaarheid op het travel platform.

Ga je binnenkort een reis naar Azië maken? Neem dan zeker een kijkje op I Like Local en laat ons achteraf je ervaringen weten.

Reageer op artikel:
I Like Local: Nieuw sociaal travel platform laat je de wereld door locals ontdekken
Sluiten