Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 10 okt 2021

In Japan verkopen ze matrassen voor gamers (maar comfortabel is het niet)

Sommige games, nee, de meeste zijn moeilijk om te stoppen met spelen. Een goede game kan je leven overnemen en je doen vergeten dat je ook nog een leven hebt buiten de wereld waarin het spel zich afspeelt. Dag en nacht gamen is niet goed voor je. Ook gamers hebben namelijk rust nodig. Daar heeft een Japans bedrijf een oplossing op bedacht: het ‘Gaming Mattress’.

Het Gaming Mattress is een volledige installatie voor de serieuze gamers onder ons. Dit is er een voor wie opstaat en naar bed gaat, of op wil staan en naar bed wil gaan met gamen. Is dat goed voor je? Nee. Al is het altijd beter dan in slaap vallen op de bank met je game-controller in je gezicht.

Bed voor gamers

We zeiden dat het Gaming Mattress een installatie is voor de serieuze gamers onder ons. We bedoelen eigenlijk dat het een installatie is voor de game-verslaafden onder ons. En wie nog niet verslaafd was en iedere plaatsneemt op dit speciale matras wordt het wel.

Het Gaming Mattress bestaat is een speciaal matras inclusief verschillende opzetstukken, aldus de productpagina van het ding. Het gadget wordt gemaakt door Bauhutte, welke ook andere gaming-meubels maakt, zoals speciale stoelen en bureaus. Dit gadget is een comfortabel alternatief op een gaming-stoel. Al lijkt liggend gamen vanaf dit bed niet echt comfortabel.

Het Gaming Mattress bestaat uit een bed met daaromheen een frame dat ruimte heeft voor planken, een bureau, een speciale plank voor een toetsenbord en muis, en een voor een monitor. Op dit matras kunnen gamers al gamend in slaap vallen en al slapend gamen.

gaming mattress gamers
Het Gaming Mattress (Afbeelding: Bauhutte)

Briljant of onzinnig?

Voor wie is het speciale matras een uitkomst? Misschien voor de persoon die in een kamer van 12- of een studie van 22 vierkante meter leeft en iedere vierkante meter zo functioneel mogelijk wil gebruiken. Of voor wie zo veel mogelijk uren per dag naar een monitor wil staren. Al heb je daar volgens ons geen speciaal bed of matras voor nodig.

Is het Gaming Mattress echt een revolutionair stuk meubilair? Nee. Mocht je echt in slaap willen vallen en op willen staan met een monitor voor je neus dan behaal je hetzelfde resultaat met een gewoon bed en een aantal boekenkasten en planken van Ikea

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In Japan verkopen ze matrassen voor gamers (maar comfortabel is het niet)
Sluiten