Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 24 aug 2018

IBM’s (theoretische) drone geeft je koffie als je in slaap dommelt

Waar Amazon plannen lijkt te hebben voor een drone die je elektrische auto on-the-go komt opladen, heeft IBM weer hele andere plannen voor de vliegende apparaatjes. Onlangs heeft het techbedrijf namelijk een patent toegekend gekregen van het US Patent Office voor een drone die niet alleen koffie kan rondbrengen, maar via kunstmatige intelligentie ook nog eens door zou hebben wanneer iemand behoefte heeft aan een lekker bakkie.

The coffee drone is watching you

Het gaat niet om een nieuw patent. Het document werd namelijk al in 2015 ingediend bij het Amerikaanse octrooibureau, maar pas recentelijk is het patent ook daadwerkelijk toegewezen. In de documentatie wordt een drone beschreven, welke op de werkvloer in staat zou zijn om koffie en andere drankjes rond te vliegen. Via camera’s en biometrische informatie zou het ding verder ook zelfstandig kunnen bepalen wanneer iemand mogelijk toe is aan wat extra caffeïne. Als de drone bijvoorbeeld ziet dat je ogen telkens dicht vallen, kan het zomaar dat je ineens gepresenteerd wordt met een kopje koffie. Deze kun je vervolgens aan de onderkant van het apparaat er zelf uit halen.

IBM patent koffie drone
Beeld: IBM

Interesses nastreven

Hoewel IBM niks over het patent lijkt los te willen laten, geven ze wel aan in een gesprek met USA Today dat ze hun onderzoekers aanmoedigen om hun interesses na te streven. Zelfs als deze uiteindelijk geen commerciële successen worden. Hiermee lijkt het bedrijf indirect aan te geven dat het nog maar de vraag is of de koffiedrone ooit daadwerkelijk op de werkvloer zal verschijnen. De hoofdaanvrager van het project is in dit geval Thomas David Erickson, welke al meer dan 20 jaar bij IBM werkt en eerder ook al een patent aanvroeg voor een zorgdrone. Deze zou met schuim kunnen helpen met het spalken van ledematen.

IBM patent drone
Beeld: IBM

Waar drones ingezet kunnen worden om het leven een stuk makkelijker te maken, kunnen ze natuurlijk ook voor het tegenovergestelde zorgen. Zo zou China drone-vogels inzetten om de bevolking in de gaten te houden. Creepy..

 

RTLZ

Reageer op artikel:
IBM’s (theoretische) drone geeft je koffie als je in slaap dommelt
Sluiten