Daniel Koster
Daniel Koster Apple 20 feb 2016

Ideaal! Extra geheugen op je iPhone of iPad zonder iets te wissen

Extra geheugen op je iDevice kan nooit kwaad en komt vooral goed van pas wanneer je een apparaat hebt met acht- of zestien gigabyte geheugen. Nu kwamen we via iPhoned een tip tegen waardoor je extra geheugen op je iDevice verkrijgt. En dan niet door applicaties, foto’s of iets anders te wissen!

Zonder iets te verwijderen extra geheugen

De tip waar we het over hebben werkt als volgt. Check eerst even hoeveel geheugen je nog vrij hebt op je apparaat. Dit kun je doen door je instellingen te openen, naar ‘Algemeen’ te gaan en dan naar ‘Opslag en iCloud-gebruik’ te gaan.

Wij hadden bijvoorbeeld nog 1,9 gigabyte aan geheugen. Open vervolgens de iTunes Store. Ga via de menubalk onderin naar ‘Films’ toe. Selecteer hier vervolgens een film, graag een recente. Wij kozen voor ‘The Martian’. Deze film is in HD namelijk 5,22 gigabyte groot. Dit is veel meer dan de 1,9 gigabyte aan geheugen waar onze iPhone nog over beschikte. Tik vervolgens op ‘Koop’.

We weten dat de film veertien euro kost, maar maak je geen zorgen, je hoeft dit niet te betalen. Je krijgt namelijk een foutmelding te zien. Er wordt je namelijk medegedeeld dat je iPhone over te weinig opslagruimte beschikt. Let dus goed op dat je niet meer opslagruimte over hebt dan de film aan geheugen kost, dan moet je namelijk wél betalen voor de film en krijg je geen extra opslagruimte erbij!

Maar dan nu de euforie. Wanneer je vervolgens naar de opslag van je telefoon gaat is-ie magischer wijs toegenomen. Wij voerden dit riedeltje drie keer uit en schoten bijna één gigabyte aan geheugen omhoog.

De reden van het verkrijgen van extra geheugen

iPhoned hint dat de reden voor het verkrijgen van extra ruimte heeft te maken met je cache. Dit zijn gegevens die verschillende applicaties ophalen en opslaan op je telefoon. Door deze te wissen komt er ruimte vrij. Ons maakt het niet zoveel uit, schadelijk is het niet, er worden namelijk geen foto’s of applicaties gewist. Voor nop meer opslag op je iPhone of iPad, het kan!

Ga je liever op een andere manier aan de slag? Deze mini gadget zorgt ervoor dat je iPhone geheugen een boost van 256GB krijgt. Of check gerust deze andere manieren om geheugen op je iPhone vrij te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ideaal! Extra geheugen op je iPhone of iPad zonder iets te wissen
Sluiten