Daniel Koster
Daniel Koster 1 dec 2015

Ideaal; wanneer het regent gaat dit Nederlandse stoplicht eerder op groen

Ook als het regent pak je gewoon de fiets. We zijn namelijk niet van suiker. Dan is het wel zaak om zo snel mogelijk op je eindbestemming aan te komen. Dit kan echter vooral in de stad door stoplichten worden bemoeilijkt. Dit is voor ons dan ook één van de grootste irritaties wanneer het regent; dat je eindeloos voor een stoplicht staat te wachten terwijl die automobilisten heerlijk droog langs je heen razen. De oplossing is nu daar.

Stoplicht dat eerder op groen gaat als het regent

In Rotterdam is de oplossing op het bovengenoemde probleem gevonden. De stad is namelijk steeds beter aan het inspelen op de fietsende mens door middel van zaken als bredere fietspaden. Nu zetten ze de volgende stap door de fietservaring te verbeteren. In de stad is een kruispunt bij wijze van een experiment namelijk van een sensor voorzien welke het merkt wanneer het regent. Waar fietslichten maximaal drie minuten op rood staan wordt dit dan aangepast naar een maximum van zo’n veertig seconden. Automobilisten, die toch lekker droog binnen zitten, moeten dan wat langer wachten. Een slimme innovatie voor de fietser.

Uitbreiden binnen én buiten Rotterdam

Zoals we al stelden worden de sensoren nu enkel in Rotterdam ingezet. Echter stelt de gemeente zelf al dat er plannen zijn om dit binnen Rotterdam zeker groter aan te pakken. En bij een succes kunnen andere steden uiteraard niet achterblijven. Een slim plan, laten we hopen dat het plan ook tot uitvoering komt in andere steden zodat we er allemaal profijt van hebben!

Reageer op artikel:
Ideaal; wanneer het regent gaat dit Nederlandse stoplicht eerder op groen
Sluiten