Is de Bitcoin te hoog geprijsd? Dit is de ideale Bitcoin prijs

Wanneer investeerders in Bitcoin moeten beslissen of en wanneer ze instappen moeten ze natuurlijk een indicatie van de prijs weten. Is de prijs van de Bitcoin te hoog of te laag. Om dat in te schatten moeten we eigenlijk eerst de ideale koopprijs van de Bitcoin weten. In dit artikel gaan we daarnaar op zoek en delen we een aantal kanttekeningen bij deze theorie. 

Hoe bepaal je de ideale Bitcoin prijs?

De prijs van de Bitcoin wordt in principe op twee manieren bepaald. In de directe handel, ook wel over the counter’ genoemd, voor grote spelers. Voor de reguliere investeerder op de diverse beurzen. Het spannende daarbij is dat iedere beurs zijn eigen koop- en verkoopprijs bepaalt. Het is dus belangrijk om steeds dezelfde bron te gebruiken voor berekeningen.

Daarnaast kan de ideale Bitcoin prijs op diverse manieren worden vastgesteld. De Bollinger Bands zijn een veel gebruikte methode, maar die is eerder besproken. Vandaag kijken we naar de ‘Volume Profile Indicator’. Met deze indicator zet men de actuele prijs van de Bitcoin af tegen de prijzen van de periode daarvoor. Hierdoor ontstaat een statische bandbreedte, waaruit een gemiddelde koers en een deviatie te destilleren zijn. Dit zie je in onderstaand voorbeeld dat @davthewave via tradingview maakte.

bitcoin-prijs-volume-profile-indicator

Voor de ideale Bitcoin prijs moeten we het dus in de onderste blauwe bandbreedte zoeken. Doordat de tendens op lange termijn neerwaarts is komen we bij de $ 6.500,- uit als eerste indicator. Dit wordt bevestigd wanneer we deze grafiek vergelijken met de deviatie van de koers.

ideale-bitcoin-prijs-deviatie

Ook hier zien we dat de deviatie een ideale koopprijs van $ 6.500,- aanduidt.

De ideale Bitcoin prijs op lange termijn

Wanneer we deze grafieken, die voor betrekkelijk korte termijn zijn opgesteld toepassen op de lange termijn zien we een licht ander beeld. We gebruiken hiervoor de logaritmische curves en zetten de prijstrend van de Bitcoin daarin af.

ideale-bitcoin-prijs-lange-termijn

Ook hier zien we dat de ideale prijs in de bovenste helft van de $ 6.000,- ligt, al lijkt op basis van deze analyse een ideale prijs van $ 6.700,- meer voor de hand te liggen.

Bemerkingen bij deze theorie

Zoals elke theorie is deze niet zaligmakend en onvoldoende om als enige ‘juiste weg’ te gebruiken. Allereerst geldt dat deze grafiek alleen technische analyses uit het verleden meeneemt. Andere factoren, zoals bijvoorbeeld inmenging van whales, blijven buiten beschouwing. Daarnaast is deze techniek geschikter voor investeerders met een langere horizon, aangezien we enig geduld zullen moeten oefenen om de koers weer te zien zakken. Daarbij is niet gezegd dat de markt de koers weer opdrijft zodra de ideale Bitcoin prijs bereikt is. Bij verdere daling kunnen jouw investeringen alsnog in waarde dalen.

Daarnaast dien je als investeerder rekening te houden met de extrapolatie naar de toekomst. Deze is namelijk alleen gebaseerd op de technische analyses. Fundamentele factoren, zoals bijvoorbeeld de komende Bitcoin halving, blijven buiten beschouwing.  Deze kunnen natuurlijk wel invloed hebben op de koersen en wellicht zelfs voor herziening van de grafieken zorgen. Daarom is het goed deze grafieken continue te updaten en het benodigde onderhoud is een laatste aandachtspunt voor deze theorie.

Gespreid investeren in de ideale Bitcoin prijs

Op het moment dat je besluit deze theorie en deze prijzen te volgen is het verstandig om jouw investering te spreiden. Zo zou je bijvoorbeeld een derde van je beschikbare kapitaal kunnen investeren bij $ 6.900,-, een derde bij $ 6.700,- en het laatste derde deel bij $ 6.500,-.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: Beincrypto.com

 

Reageer op artikel:
Is de Bitcoin te hoog geprijsd? Dit is de ideale Bitcoin prijs
Sluiten