Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Tech 25 jan 2015

Ideale dienst Product Chart helpt je bij het uitzoeken van een nieuwe laptop of smartphone

Voor veel mensen is de aankoop van een nieuwe laptop best een onderneming. Zeker als je al jarenlang dezelfde computer gebruikt en de technologische ontwikkelingen niet echt bijhoudt, kan het behoorlijk intimiderend zijn.

Sommige verkopers (goeie daargelaten!) proberen de leek een duurder model aan te smeren, met véél te hoge specs of juist een technische ‘bottleneck’ (snelle processor, veel werkgeheugen maar een matige grafische kaart, bijvoorbeeld). Daarnaast heeft iedere winkel beperkte ruimte, dus de kans bestaat dat jouw ideale laptop er niet eens is.

Deze website, Product Chart, is een uitstekend beginpunt in je zoektocht naar de ideale laptop voor jou. Het is een interactieve kaart met veel courante modellen; door aan je linkerhand eisen in te vullen vallen er computers af, tot je een klein setje kanshebbers overhoudt. De site geeft de technische gegevens duidelijk weer, en geeft een prijsschatting voor de verschillende laptops. Na even rondneuzen op Product Chart kom je een stuk beter beslagen ten ijs!

Wat de Product Chart níet toont is de grafische kaart die een laptop aan boord heeft. Die is via de meeste Amazon-links echter wel gemakkelijk te achterhalen. Naast laptops zijn er ook charts voor smartphones, flashdrives, losse harde schijven en MP3-spelers.

Erg handige site als je een nieuw device nodig hebt en jezelf wilt oriënteren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ideale dienst Product Chart helpt je bij het uitzoeken van een nieuwe laptop of smartphone
Sluiten