Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 4 mrt 2019

Idris Elba wordt niet de nieuwe James Bond en dit is waarom

We zijn slechts iets meer dan een jaar verwijderd van de gloednieuwe James Bond film. Naast het feit dat dit nummertje vijfentwintig is in de franchise, wordt dit ook de laatste 007 met Daniel Craig in de hoofdrol. De acteur heeft de films de afgelopen jaren wederom van een gouden randje voorzien, wat het niet makkelijk gaat maken voor zijn opvolger.

De afgelopen tijd is de vraag regelmatig voorbij gekomen wie nu precies de opvolger van Craig moet worden. Verschillende namen zijn genoemd, waaronder die van Idris Elba. Maar de acteur gaat de rol van James Bond niet op zich nemen en vertelt precies waarom hij dit niet gaat doen.

Idris Elba kruipt niet in de huid van James Bond

In de zoektocht naar “de nieuwe James Bond” is de naam van Idris Elba misschien wel het meest genoemd. De acteur die o.a. de rol van Luther in de gelijknamige BBC serie speelde, wordt bij vele bookmakers gezien als de perfecte vervanger van Daniel Craig. Maar Elba zelf, die ziet het niet zo zitten om de rol op zich te nemen. Iets wat hij eerder wat minder opvallend deed dan nu. In Good Morning, Britain reageerde de acteur kort over het gerucht dat hij de nieuwe James Bond zou zijn:

Ondanks het feit dat Elba kort en bondig “Nee” zegt in bovenstaande video, gaat hij er in een interview met Event dieper op in. Waar de acteur normaal gesproken zijn rollen naast zich kan leggen, gaat dit met James Bond niet lukken. Zo laat de acteur dus weten in het interview.

“Bond is één van de grootste franchises in de wereld. Wie hem dan ook gaat spelen, moet dat leven ook echt gaan leiden. Je bent dat personage en zult het voor vele, vele jaren blijven.”

Bepalend voor je carrière

De acteur laat weten dat hij op dit moment verschillende personages speelt “die naast Idris leven. Niet één die mij overneemt en mij definieert”. Een goed overwogen keuze waar we ons uitstekend in kunnen vinden. De acteur zal niet de eerste zijn die tegen dit probleem aanloopt. Het spelen van een personage in een grote franchise kan voor problemen zorgen en is niet voor elke acteur of actrice weggelegd. Het kan zomaar eens bepalend zijn voor je de rest van je carrière.

James Bond Cary Fukunaga

Benieuwd wie de bad guy uit de nieuwe James Bond gaat worden? Check dan dit bericht!

Reageer op artikel:
Idris Elba wordt niet de nieuwe James Bond en dit is waarom
Sluiten