Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 3 sep 2012

IFA 2012: ASUS Vivo Tab & Vivo Tab RT, FRITZ!DECT 200 en de Archos 101 XS

IFA 2012, een van de grootste elektronica beurzen van de wereld, is begonnen en dat betekent heel veel onthullingen van nieuwe producten. Om jullie op de hoogte te houden wat hier allemaal gepresenteerd wordt zullen wij iedere dag een samenvatting geven van geïntroduceerde producten.

ASUS Vivo Tab & Vivo Tab RT

ASUS heeft op de IFA twee nieuwe tablets gepresenteerd die gaan draaien op Windows 8. Dit zijn de ASUS Vivo Tab en de ASUS Vivo Tab RT (opvolgers van de ASUS Tablet 810 en de ASUS Tablet 600).

De Vivo Tab beschikt over een 11,6-inch IPS beeldscherm met een resolutie van 1366 x 768. Door het bijgeleverde mobiele dock wordt de tablet getransformeerd tot een tablet met toetsenbord, trackpad, twee USB-poorten en een tweede batterij. De tablet ondersteunt een Wacom digitizer input en beschikt over een 10-punts multi-touch. De Vivo Tab draait op een Intel Atom CPU processor met 2GB aan intern geheugen + 64GB aan opslagruimte. Verder is de tablet maar 8,7mm dik en weegt -ie 675 gram. Mocht je graag foto’s nemen met je tablet, dan bevredigt de Vivo Tab ook deze behoefte met een 8MP camera en LED flash aan de achterkant. Aan de voorkant is een 2MP camera ingebouwd. Als laatste is de Vivo Tab (en ook de Vivo Tab RT) voorzien van een NFC-sensor. Hiermee is het dus mogelijk om te synchroniseren met andere NFC-ondersteunende apparaten.

De Vivo Tab RT is iets smaller (8,33mm en 520 gram) en heeft een 10,1-inch IPS beeldscherm met een resolutie van 1366 x 768. Deze tablet draait op een Tegra 3 processor en een 12-core GPU en heeft een intern geheugen van 2GB en 32GB aan opslagruimte. De camera’s en het mobiele dock zijn verder hetzelfde als zijn niet-RT broeder.

De tablets zullen verkrijgbaar zijn na de release van Windows 8. De prijs is helaas nog onbekend.

FRITZ!DECT 200

AVM, dat voornamelijk bekend staat om de briljante FRITZ!Boxen heeft op de IFA een aantal nieuwe innovaties gepresenteerd. Wij lichten de FRITZ!DECT 200 toe. De FRITZ!DECT 200 is namelijk het allereerste intelligente stopcontact van AVM.

Het stopcontact maakt gebruik van de succesvolle DECT-technologie voor het meten, afstellen en besturen van toepassingen voor thuisautomatisering. De DECT-technologie zorgt voor storingsvrije verbindingen. Het stopcontact kan gekoppeld worden aan een Google-agenda waardoor je kunt plannen wanneer het stopcontact aan of uit moet. Geen Google-agenda? Geen nood, want er zit een geïntegreerde weekagenda in + een zonsopgang/zonsondergang-functie die het apparaat automatisch kan in- en uitschakelen. Verder kan het stopcontact via de computer of smartphone beheerd worden en meet -ie het energieverbruik van alle apparatuur die ermee verbonden is – ook over langere perioden. Geen zin om continue zelf te checken wat het energieverbruik is? Je kunt instellen dat er push mail wordt gestuurd met een overzicht van het stroomverbruik.

Wil je dus intelligente stopcontacten in je huis waardoor je stroomverbruik een stuk overzichtelijk is, lijkt dit een goed product.

Archos 101 XS

Op de Archos stand zijn de nieuwe Archos XS tablets te bewonderen. Wij zullen de de 101 XS verder toelichten.

Deze tablet beschikt over een 10,1-inch scherm (1280 x 800) en draait op Android 4.0. In het laatste kwartaal van dit jaar zal de tablet een upgrade krijgen naar 4.1 Jelly Bean. De processor in de Archos 101 XS is een dual-core TI OMAP-4470 en beschikt -ie over 16GB opslagruimte. De camera is niet heel bijzonder. Dit is een 1,3MP camera + een 720p webcam. Het magnetische toetsenbord die wordt meegeleverd kan ook dienen als Coverboard om het scherm van de tablet te beschermen. Verder heeft Archos een speciaal voor de 101 XS ontworpen speaker gepresenteerd die je tablet oplaadt en voorziet van geluid met een power van 32W.

De 101 XS komt deze maand op de markt en gaat rond de 400 euro kosten.

Reageer op artikel:
IFA 2012: ASUS Vivo Tab & Vivo Tab RT, FRITZ!DECT 200 en de Archos 101 XS
Sluiten