IFA 2012: Samsung Galaxy Camera, Sony 84-inch 4K TV en de Acer Aspire M3 en V5

IFA 2012, een van de grootste elektronica beurzen van de wereld, is begonnen en dat betekent heel veel onthullingen van nieuwe producten. Om jullie op de hoogte te houden wat hier allemaal gepresenteerd wordt zullen wij iedere dag een samenvatting geven van geïntroduceerde producten.

Samsung Galaxy Camera

Eerder gaven wij al aan dat Samsung veel nieuwe producten heeft geïntroduceerd tijdens de IFA 2012. Vandaag besteden wij aandacht aan de Galaxy Camera van Samsung die draait op Android 4.1 Jelly Bean. De camera is voorzien van een 1.4 GHz quad-core processor en heeft een 16MP CMOS sensor. Door de 21x optische zoom kun je behoorlijk inzoomen en ligt het ISO-bereik tussen de 100 en 3.200.

Op het 4,8” LCD-scherm (1280 x 720) zijn de foto’s en video’s (1080p) goed te bekijken, te editen en te delen via je sociale media. Het is niet zo dat je WI-FI nodig hebt om online te kunnen. Dit kan namelijk ook via 3G en 4G netwerken. Ben je met de camera online, dan worden je foto’s automatisch opgeslagen in de cloud via Samsung AllShare.

Samsung is de tweede fabrikant die een Android compact presenteert (Nikon was de eerste). Wij zijn dus erg benieuwd welke cam als betere uit de test komt.

Bekijk onderstaande video van The Verge voor een uitgebreide beschrijving van de Galaxy Camera:

Sony 84-inch XBR-84X900 4K TV

De toekomst van de televisies blijkt helemaal niet in die van de 3D TV’s te liggen. De toekomst blijkt 4K TV’s die 3D ondersteunen te zijn. 4K houdt vier keer de resolutie van de Full HD-standaard (1080p) in. Op IFA 2012 zijn al drie verschillende 4K TV’s gepresenteerd, waaronder dus deze Sony. Het scherm heeft een resolutie van 3840 x 2160 en is 84-inch (2,13 meter). Verder beschikt deze TV over verschillende Smart-TV mogelijkheden, WI-FI en een 10 Unit Live-Speaker systeem. Dit is ontworpen om een 5.1 geluidservaring in stereo na te bootsen. De twee speakers (50W) die dit mogelijk maken zijn strak naast de TV geplaatst. Een afstandsbediening is niet meer nodig, want de TV is door de Media Remote app te bedienen via je smartphone of tablet.

Het is nog onbekend of deze topper van een TV in Nederland beschikbaar zal zijn. De prijs is ook nog onbekend, maar dit zal geen meevaller worden.

Acer Aspire M3 en V5

Deze modellen van Acer zijn al eerder dit jaar geïntroduceerd, maar op de IFA heeft Acer de Aspire M3 en V5 met touchscreen gepresenteerd. Hiermee is het mogelijk om net die extra touch uit Windows 8 te halen. De ultrabooks hebben een 15,6-inch beeldscherm, wegen 2,3kg en zijn 2,2cm dik. Beide beschikken ze over Intel Ivy Bridge processors en optische schijven. De M3 beschikt over een Nvidia GT640M GPU. Ze zullen in verschillende kleuren uitkomen, alleen is de releasedatum + prijs nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit kort na de release van Windows 8 zijn.

Door de komst van Windows 8 worden er steeds meer ultrabooks met touchscreen gepresenteerd. Wij zijn dan ook erg benieuwd of dit daadwerkelijk een nuttige dimensie gaat worden binnen de laptopmarkt.

Reageer op artikel:
IFA 2012: Samsung Galaxy Camera, Sony 84-inch 4K TV en de Acer Aspire M3 en V5
Sluiten